Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη την επικράτεια, σε ιερούς ναούς, σε θάλασσες και σε αθλητικούς ομίλους, όπως συνηθίζεται.

Η ημέρα, παρά το τσουχτερό κρύο, είχε έναν λαμπρό ήλιο που τη ζέσταινε. Πολλοί έπεσαν στη θάλασσα για το σταυρό και τίμησαν την ημέρα.

Στο Ναυτικό Ομιλο Βούλας, γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο η τελετή “βάπτισης” του σταυρού και πολλοί μικροί και μεγάλοι αθλητές και μέλη του Ομίλου πέφτουν στο νερό, ενώ τα σκαφάκια (optimist) με τους μικρούς “καπετάνιους”  και τους προπονητές τους πλαισιώνουν την εκδήλωση. Το σταυρό έπιασε ο μικρότερος γιός του αντιδημάρχου Παναγιώτη Σωτηρόπουλου, Νεκτάριος. Ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας του Ομίλου από τον πρόεδρό του Κώστα Κωνσταντόπουλο, αλλά πίτα έκοψαν και τα αθλητικά τμήματα. Το φλουρί από την πίτα του αθλητικού τμήματος έτυχε στον Θεοδόσιο Τσερτσιγιάννη ενώ από την πίτα των μελών και φίλων του Ομίλου τυχερή αναδείχθηκε η Ελισάβετ Ζαραρίνη.

naov theofaneia 3

Στο Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης έγινε ο Αγιασμός των υδάτων της πισίνας. Οι μικροί κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης διεκδίκησαν τον Ιερό Σταυρό λαμβάνοντας την ευολογία για τη νέα χρονιά.

Mετά την τελετή, ακολούθησε εκδήλωση με βραβεύσεις των αθλητών του Ομίλου, που διακρίθηκαν το 2018 για τις αθλητικές και μαθητικές τους επιδόσεις και έκοψαν παραδοσιακά την πίτα του Ν.Ο.Β.

ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ στο Ναυτικό Ομιλο Κέκρωψ

Πλήθος πολιτών κατέκλυσαν τις εκκλησίες του Κορωπίου και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν στις τελετές. Ο επίσημος αγιασμός έγινε και φέτος στην Αγία Μαρίνα Αλυκού Κορωπίου στην ομώνυμη γραφική παραλιακή περιοχή.  

Στη φετινή τελετή ο π. Νεκτάριος Παρασκευάκος με τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος, συνοδευόμενοι από τους ιερείς, μετά την τελετή κατευθύνθηκαν στην προβλήτα, όπου επιβιβάστηκε ο π. Νεκτάριος σε σκάφος του Ναυταθλητικού Ομίλου Κέκρωψ και έριξε στα βαθιά τον Σταυρό περικυκλωμένος από αθλητές του ΝΑΟ “Κέκρωψ” με αγωνιστικά σκάφη και ιστιοσανίδες. Οι 4 νέοι κολυμβητές έφτασαν στο σημείο, αλλά το σταυρό έπιασε ο Γεώργιος Δράκος και τον παρέδωσε στους ιερείς.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων από την Αγία Μαρίνα παίρνουμε όλοι μας πνευματική δύναμη από τη βάπτιση του Χριστού. Μεταφέρουμε το μήνυμα αυτής της αναζωογονητικής παραδοσιακής τελετής για να στοχαστούμε με καθαρότερο τρόπο την πορεία της ζωής μας. Εμείς που εκπροσωπούμε πολίτες και θεσμούς οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε το μήνυμα αυτό και να καθοδηγεί την πράξη και τα έργα μας για την καλύτερη εκπλήρωση της αποστολής μας Το 2019 να φέρει αγάπη, ομόνοια, υγεία στους πολίτες μας και πρόοδο στο Δήμο μας».

Άννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος