Αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες  14-15-16 Σεπτεμβρίου 2018

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), στις 14, 15 & 16 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ιστορικό - μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «Ημέρα Μνήμης - Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες» από την Εθελοντική Μουσικοθεατρική Ομάδα Μαθητών και Αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας, και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ, αφηγήσεις από τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα, αφιέρωμα στις μουσικές και τους χορούς της Μικράς Ασίας με το μουσικό σχήμα «Τα 3μισι έγχορδα» της εθελοντικής μουσικοθεατρικής ομάδας μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γενικού Λυκείου Βούλας «ΘΕΑΤΡΙΚΟ» και τη Νικόλ Σαραβάκου. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων «Ευρυάλη» Βούλας και «Απολλωνία».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου, Ελλάς», 15 Σεπτεμβρίου

Στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βούλας, χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ιωνίας.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Σμύρνη, Πολύπαθη Πόλη - Το Χρονικό της Καταστροφής», σε επιμέλεια Στ. Χατζηστεφάνου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 37 guests και κανένα μέλος