Ένα πλούσιο και εξαιρετικά ποιοτικό πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων

Ένα πλούσιο και εξαιρετικά ποιοτικό πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνουν τα Διονύσια 2018 που και φέτος θα μας προσφέρουν μοναδικές καλλιτεχνικές, φθινοπωρινές βραδιές!

 Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στον μαγευτικό χώρο του παλαιού σταθμού τρένου στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου, με την παιδική θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τον Χάρη Ρώμα. Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου μία ανεπανάληπτη συναυλία με τον μοναδικό Μιχάλη Χατζηγιάννη! Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου, η ξεχωριστή εκδήλωση «Τραγουδάμε τους Ποιητές μας» με τους Λάκη Χαλκιά, Μαρία Σουλτάτου, Μαρία Γράμψα, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Μανώλη Καραντίνη. Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική μελοποιημένη ποίηση. Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου ο STAN θα συναρπάσει τη νεολαία με τις επιτυχίες του, στην πλατεία Κορολή, στη Δροσιά! Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, «Η Ελλάδα του Γρηγόρη», ένα αφιέρωμα με τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση, στον «μύθο» του ελληνικού τραγουδιού! Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Χένσελ και Γκρέτελ». Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη λαϊκή συναυλία του Μιχάλη Δημητριάδη και της Λένας Αλκαίου στον παλαιό σταθμό τρένου στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:00 Παλαιός σταθμός τρένου Δ.Ε. Διονύσου

 

Παιδική θεατρική Παράσταση

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»

Ο Χάρης Ρώμας παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», με πρωταγωνιστή τον ίδιο στο ρόλο του Φιλέα Φογκ, που με τη βοήθεια του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ΗΜΕΡΕΣ θα μας γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

        Ένα παραμυθένιο, απολαυστικό ταξίδι, σε χώρες μακρινές και άλλους λαούς , στη μαγεία των 5 ηπείρων!

Παίζουν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη, Λεωνίδας Κουλουρής και Σάββας Γραμματικός.

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.

 

 

ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:30 Παλαιός σταθμός τρένου Δ.Ε. Διονύσου

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης LIVE

 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ανανεωμένος και πιο δυναμικός από ποτέ σε ένα ξέφρενο πάρτι με τις μεγάλες του επιτυχίες.

Ένας απολαυστικός και μοναδικός Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια εκπληκτική συναυλία με τα πιο γνωστά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια που έχουν ήδη μιλήσει στην καρδιά μας. Μαζί του η Μελίνα Μακρή.

Ραντεβού στο μεγάλο LIVE του δημοφιλούς καλλιτέχνη για να μας χαρίσει πολλές μελωδικές, όμορφες στιγμές και έντονη διάθεση για να συνεχιστεί ακόμη «το καλοκαίρι μας».

 

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:30 Αρχαιολογικός Χώρος Βωμού Διονύσου

 

Μουσική εκδήλωση «Τραγουδάμε τους ποιητές μας»

Mία μοναδική εκδήλωση - αφιέρωμα στη μελοποιημένη ελληνική ποίηση.

Από τον Ερωτόκριτο και τον Κορνάρο στον Σολωμό και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Τα Μεγάλα Τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκι, του Παπαϊωάννου, του Τσιτσάνη και του Καλδάρα ερμηνεύουν ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρία Σουλτάτου, η Μαρία Γράμψα και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης. Συμμετέχει η ηθοποιός Ολύνα Ξενοπούλου.

Σολίστ στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος

 

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (150) θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας προσέλευσης. Η είσοδος θα επιτραπεί από τις 18:30

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:30 Πλατεία Ελ. Κορολή, Δροσιά

 

Συναυλία με τον STAN

 

Ο STAN, ο δημιουργός αλλά και ερμηνευτής δεκάδων επιτυχιών τα τελευταία χρόνια σε μια συναρπαστική μουσική βραδιά αφιερωμένη στη νεολαία!

Ο πιο ανατρεπτικός καλλιτέχνης της γενιάς του έρχεται να μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια του!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:30 Παλαιός σταθμός τρένου Δ.Ε. Διονύσου

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ Συναυλία με τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση

 

H ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού Γρηγόρη Μπιθικώτση, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου του Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση.

Από τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες πού ο ίδιος συνέθεσε, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια τα σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα.

 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:00 Παλαιός σταθμός τρένου Δ.Ε. Διονύσου

 

Παιδική θεατρική παράσταση

«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ» από την Κάρμεν Ρουγγέρη

 

Η αγαπημένη των παιδιών παρουσιάζει σε διασκευή το πασίγνωστο έργο των αδερφών Γκριμ, σε μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια.

Οι εξαιρετικές χορογραφίες, οι έξυπνοι και γεμάτοι χιούμορ διάλογοι, τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια θα παρασύρουν, μικρούς και μεγάλους, σε κόσμους ονειρεμένους!

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Κουλουμπή

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Πέτρος Γάλλιας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Αντώνης Δελαπόρτας

ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ανδρέας Κουλουμπής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Λαρίσα Ερεμέγιεβα

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αντώνης Παπαδάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ‘Ερρικα Αλαμάνου

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.

Διάρκεια παράστασης: 1ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 20:30 Παλαιός σταθμός τρένου Δ.Ε. Διονύσου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Μιχάλη Δημητριάδη και τη Λένα Αλκαίου

 

Μία διαδρομή με τραγούδια αυθεντικά και διαχρονικά, με την οποία ο Μιχάλης Δημητριάδης ζωντανεύει την πορεία του ελληνικού Τραγουδιού στις καρδιές των θαυμαστών της ποιοτικής λαϊκής μουσικής. Από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα μέχρι τον Μάνο Λοΐζο και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Μαζί του η Λένα Αλκαίου και η πενταμελής ορχήστρα του.

 

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης σημειώνει:

«Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελεί αναντικατάστατη πηγή δημιουργίας, αισιοδοξίας και προοπτικής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Δήμος Διονύσου τα τελευταία χρόνια επενδύει συστηματικά στον πολιτισμό. Η ενίσχυση και η ανάδειξη του πολιτισμού στον τόπο μας γίνονται πράξη μέσα από σειρά δραστηριοτήτων, επιμορφώσεων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ αποτελούν την κορωνίδα του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου. Ένας θεσμός πλέον του πολιτισμού, που κάθε χρόνο προσφέρει, δωρεάν, ποιοτική ψυχαγωγία και διασκέδαση, σε μικρούς και μεγάλους. Ο πήχης μας και φέτος βρίσκεται ψηλά μετά την εξαιρετική επιτυχία που γνώρισαν τα περσινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ. Με ένα πρόγραμμα γεμάτο με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου, είμαστε σίγουροι ότι τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 θα μας χαρίσουν αξέχαστες φθινοπωρινές βραδιές.

Σας προσκαλώ όλες και όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 και να μοιραστούμε όλοι μαζί τη μαγεία του πολιτισμού, στον πιο όμορφο δήμο, τον Δήμο μας.»

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος