Πλούσιες εκδηλώσεις, σημαντικές ομιλίες επιστημόνων στο Δήμο 3Β

Διήμερο φεστιβάλ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών 2018 θα πραγματοποιήσει φέτος, την Παρασκευή 29 Ιουνίου και το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ταυτόχρονα με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη.

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το σωματείο LOGOS – SLOVO, υπό το συντονισμό του Τάκη Θεοδοσίου (Asteroid Day Coordinator for Greece ) ετοιμάζει δύο εκδηλώσεις μία παιδική και μία ενηλίκων.

Η εκδήλωση της Παρασκευής 29 Ιουνίου θα γίνει στους χώρους του Λυκείου Βάρης (Άττιδος και Μουτούση) μεταξύ 10.00 - 13.45 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις αστρονομίας από βραβευμένους μαθητές για παιδιά, θεατρική παράσταση, διαδραστικά παιχνίδια & πειράματα, έκθεση μετεωριτών και πολλές εκπλήξεις.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση μεταξύ 15.00 - 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα (παραπλεύρως Δημαρχείου). Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν με σημαντικές ομιλίες κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές & αστροφυσικοί, θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις και συνομιλίες με αστροναύτες & ξένους επιστήμονες παγκοσμίου φήμης, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο, υπό την μορφή φεστιβάλ προς το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τους αστεροειδείς, μετεωρίτες και κομήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Ακόμη θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών μετεωριτών από την Συλλογή Aeroliths Collection Theodossiou, εικαστική έκθεση με θέμα «Τους Μετεωρίτες» από την Πολυτίμη Μαχαίρα. 

Μερικές από τις ομιλίες του Σαββάτου 30.6 από ώρα 5 μ.μ.:
― Aστρονομική χρονολόγηση της Επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη
― Αστρονομικά φαινόμενα εμφανιζόμενα ως θεϊκές παρεμβάσεις
― Ο Αναξαγόρας για τη φύση των ουρανίων σωμάτων
― Το Τηλεσκόπιο του Θαλή
― Οι Λίμνες Ζερέλια αποκαλύπτουν τα μυστικά τους
Οι ομιλίες θα κλείσουν με πρόγραμμα jazz μουσικήs  και κλήρωση δώρων για το κοινό με πρώτο ένα τηλεσκόπιο από το Caelest Shop του Ευγενίδειου Ιδρύματος και τηλεσκοπική παρατήρηση!

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 guests και κανένα μέλος