Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδοςκ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης στο κατάμεστο θέατρο «Παλλάς»

Όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο θέατρο «Παλλάς» στο κέντρο της Αθήνας, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μία πραγματικά λαμπερή γιορτή της μουσικής, του πολιτισμού και της νέας γενιάς. Αφορμή ήταν η συναυλία, που διοργάνωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του και η οποία ήταν αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική.

Έργα των Schubert, Ramirez, Γκάτσου, Σεφέρη, Θεοδωράκη, αλλά και διεθνείς παραδοσιακές μουσικές πλημμύρισαν την κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου. Οι θεατές, απόλαυσαν πραγματικά αυτό το μουσικό ταξίδι, το οποίο είχε ως οδηγούς τις μουσικές φωνές, αλλά και το ταλέντο στα μουσικά όργανα των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης. Στη μουσική διεύθυνση των έργων βρίσκονταν οι καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι με συγκίνηση και επαγγελματισμό συντόνιζαν τις πολυμελείς χορωδίες.

Από το 1988, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του - πρώτο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα- το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης σημειώνει επιτυχίες, οι οποίες αντανακλώνται στους μαθητές και τις μαθήτριες, που φοιτούν στις τάξεις του.

Στα παραπάνω σημεία, μεταξύ άλλων, στάθηκε κατά τον χαιρετισμό του και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησε την αφιερωματική εκδήλωση, για την οποία συνεχάρη το σύνολο των συντελεστών. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξήρε το ρόλο του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης, καθώς και το πνευματικό έργο, που επιτελείται σε αυτό. Παράλληλα, προέτρεψε στην συνέχιση της αποτελεσματικής στήριξης του από τους αρμόδιους φορείς, όπως είναι ο Δήμος Παλλήνης. Κλείνοντας ευχήθηκε στους μαθητές του να έχουν καλή πορεία στη ζωή τους, ενώ δώρισε μία εικόνα στους διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου, Βασίλη Αντωνόπουλο και Ευτυχία Τζαβάρα.

«Αποτελεί τιμή για την πόλη μας να έχουμε και να λειτουργούμε ένα τέτοιο Σχολείο» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος στο σύντομο χαιρετισμό του. Aναφέρθηκε ακόμη στην ιστορία του Σχολείου και στη μεγάλη του προσφορά στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό στον τομέα της μουσικής.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση είναι οι δύο θεσμοί, που κράτησαν όρθια την κοινωνία μας στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης». Τέλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση των σκοπών του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαξεβάνης, Πόπη Ζινέλη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άγγελος Λιακόπουλος και ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κωστής Σμέρος.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος