Σάββατο & Κυριακή 11 και 12 Φεβρουαρίου

 

Το 7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, οργανώνεται και εφέτος για το ΣαββατοΚύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου και Αριστείδου, Γέρακας),

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλέφωνο: 210 6619937

Ο τόπος και ο χρόνος που διοργανώνεται το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας δεν είναι τυχαίος. Το ιστορικό 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 στον Γέρακα του Δήμου Παλλήνης Αττικής με πρωτοβουλία των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας και την αμέριστη στήριξη του Δήμου Γέρακα (κατόπιν Δήμου Παλλήνης), προς τιμήν του Επίκουρου, ο οποίος καταγόταν από τον αρχαίο Αθηναϊκό Δήμο Γαργηττού, σύμφωνα με τον βιογράφο Διογένη Λαέρτιο και ο οποίος σήμερα ταυτίζεται με το Γέρακα. "Επίκουρος Νεοκλέους και Χαιρεστράτης, Αθηναίος, των δήμων Γαργήττιος, γένους του των Φιλαϊδών".

Η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής του συμποσίου έγινε ώστε να συμπίπτει με τον μήνα που γεννήθηκε ο μεγάλος φιλόσοφος. Ο Επίκουρος σύμφωνα με τον Διογέννη Λαέρτιο γεννήθηκε "μηνός Γαμηλιώνος εβδόμη", δηλαδή τον αττικό μήνα Γαμηλιώνα. Ο Φεβρουάριος ταυτίζεται κατά το δυνατό με τον αττικό μήνα Γαμηλιώνα.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Παλλήνης Αθανασίου Ζούτσου, το Συμπόσιο πραγματοποιείται σε μόνιμη βάση στον τόπο καταγωγής του φιλοσόφου Επίκουρου, το σημερινό Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, ως κληρονόμο του αρχαίου Δήμου Γαργηττού, τον Φεβρουάριο κάθε έτους.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργανωτές: Δήμος Παλλήνης, Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "ΚήποςΑθηνών" και "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος