Για μιαν ακόμα χρονιά, το ΛΕΑ παρουσιάζει την πολυμορφία και τον πλούτο του ιβηροαμερικανικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στη λογοτεχνία, και πλαισιώνοντάς την με τις οπτικές τέχνες, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία και τη μουσική. Όλα αυτά σε μιαν ατμόσφαιρα που ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των παρευρισκομένων στο πολιτιστικό αυτό γεγονός, μέσα από συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων -που οι συγγραφείς τους θα βρεθούν στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό-, αφιερώματα, εργαστήρια μετάφρασης και γλωσσολογικής θεματολογίας αλλά και τέχνης και μαγειρικής, εκθέσεις, και συναυλίες από συγκροτήματα και σολίστες.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα πραγματευτεί το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι το αν η γλώσσα μπορεί ή όχι να σταθεί ικανή να δημιουργήσει το συναίσθημα ότι ανήκει κανείς σε μια πατρίδα. Γύρω από αυτό το θέμα θα εκφράσουν την άποψή τους οι συγγραφείς Χόρχε Φ. Ερνάντες (Μεξικανός) και Αντρές Νέουμαν (Ισπανο-Αργεντινός), πλάι στους Έλληνες αμφιτρύωνές τους, την ημέρα των εγκαινίων, 21 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Επ’ ευκαιρία των 400 χρόνων από τον θάνατο του Μιγκέλ δε Θερβάντες Σααβέδρα, το Φεστιβάλ ΛΕΑ τιμά τον συγγραφέα του «Δον Κιχώτη», του κορυφαίου λογοτεχνικού έργου της ισπανικής γλώσσας, με δύο διαλέξεις: (23 Ιουνίου & 25), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Ο συγγραφέας Χόρχε Φ. Ερνάντες θα μοιραστεί με το αθηναϊκό κοινό τις εμπειρίες του ως συγγραφέας (στις 23 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες).

 

Ως είθισται πλέον στο ΛΕΑ, τα παιδιά έχουν τη δική τους θέση στο Φεστιβάλ. Θα απολαύσουν, στις 25 Ιουνίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την παράσταση αφήγησης παραμυθιών «Λέξεις που αφηγούνται» του εξαιρετικού Ισπανού προφορικού αφηγητή Πεπ Μπρούνο.

 

Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Λεωφ. Πειραιώς 100, Γκάζι

Στοά του Βιβλίου και Polis Art Café

Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα

Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» Αθηνών

Λεωφ. Συγγρού 367, Παλαιό Φάληρο

Ινστιτούτο Θερβάντες

Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Public Συντάγματος (Αθήνα)

Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

Abanico

Κολοκοτρώνη 12, 1ος όρ., Αθήνα

Poems&Crimes Art Bar-Βιβλιοπωλείο

Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος