Η νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων αποκαλύπτει τη δική της αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας.
Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και η διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX διοργανώνουν την Ημερίδα ‘Αφετηρίες’, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με ελεύθερη είσοδο. Στην Ημερίδα “Αφετηρίες”, 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων, παρουσιάζουν έργα αστέρων της διεθνούς αρχιτεκτονικής όπως της Zaha Hadid, του Peter Zumthor, του Giuseppe Terragni, της Lina Bo Bardi και του Louis Kahn, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς της δικής τους έμπνευσης και εξέλιξης. Ταυτόχρονα, 10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου σχολιάζουν.
 
Η Ημερίδα ξεκινά στις 10.30 και χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές συνεδρίες. Τα έργα που θα παρουσιαστούν προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσεων: ιδιωτικές κατοικίες, πολυκατοικίες, στοές, περίπτερα, μουσεία, θέατρα, εκκλησίες, σχολεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς από τις αρχές του 1800 έως και σήμερα.
Η Hμερίδα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.
 
Ημερίδα ΔΟΜΕΣ Index4 | ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ
Πληροφορίες: Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)
Ώρες Διεξαγωγής: 10.30 - 18.00 | Είσοδος Ελεύθερη
Πρόσβαση:
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 815, 049, 914, 838, Β18, Γ18
ΤΡΟΛΛΕΫ 21
ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 (σταθμός ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ σταθμός ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος