porto-rafth-stayros.jpgΠαρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος δεν έμεινε στα σπίτια του. Βγήκε στις θάλασσες και τις ακτές, για τις παραλιακές πόλεις, προκειμένου να συμμετέχει στον αγιασμό των υδάτων, του οποίου σε άλλους τόπους τηρήθηκε η παράδοση με τη ρίψη του σταυρού μέσα στη θάλασσα και σε άλλους “κρύωνε” ο παπάς και ολοκλήρωσε την τελετή στην εκκλησία...

Ο αγιασμός των υδάτων


Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος δεν έμεινε στα σπίτια του. Βγήκε στις θάλασσες και τις ακτές, για τις παραλιακές πόλεις, προκειμένου να συμμετέχει στον αγιασμό των υδάτων, του οποίου σε άλλους τόπους τηρήθηκε η παράδοση με τη ρίψη του σταυρού μέσα στη θάλασσα και σε άλλους “κρύωνε” ο παπάς και ολοκλήρωσε την τελετή στην εκκλησία.


ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


koropi.agiasmos.jpgΤο Κορωπί κατέβηκε στην Αγία Μαρίνα Αλυκού, με μία εντυπωσιακή συμμετοχή· στη θάλασσά του, όπου ο πανοσιολογιώτατος π.Γερβάσιος του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Αλυκού τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων ενώ δύο νέοι του Κορωπίου τίμησαν το έθιμο με τη κατάδυση στα νερά.

Παρόντες ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, οι νέοι αντιδήμαρχοι, Σεραφείμ Κόλλιας, Γεωργία Γιαννίτσα, Ελένη Ταξίδη, Παναγιώτης Τσούκας και το μεγαλύτερο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου, φορείς και οργανισμοί.

Μετά την τελετή ο Εξωραϊστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και της Δημοτικής Αρχής, όπως κάθε χρόνο συνηθίζεται.

 

ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΥΛΑΣ


Ο αγιασμός των υδάτων στη Βούλα έγινε στη θάλασσα. Και στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου (Κάτω Βούλα) και στο Ναυτικό Ομιλο όπως κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερα στον ΝΑΟΒ ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για πολλή ώρα τους ιερείς, αφού έπρεπε να ολοκληρώσουν την τελετή στους ναούς πρώτα.

Και βέβαια λόγω του ψύχους, ίσως, δεν κινήθηκε το σκάφος· έμεινε αγκυροβολημένο και η τελετή έγινε πάνω σ’ αυτό. Τα μικρά σκάφη (optimist) με τους μικρούς “θαλασσόλυκους” έκαναν κύκλους ενώ για το σταυρό βούτηξαν ο Παναγιώτης και ο Νεκτάριος Σωτηρόπουλος (πατέρας και γυιός), που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία με το σταυρό.


ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το κρύο, πολύς κόσμος από την Κερατέα και τους οικισμούς βρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην Κακή θάλασσα.

Παρόντες ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Παπαγιάννη, Δημήτριος Γιαννούλης, Παναγιώτης Κατσίκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κλάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων, που έγινε με τους ήχους της μπάντας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας δόθηκαν στο κοινό παραδοσιακά εδέσματα και κόκκινο γλυκό κρασί, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική συνέχισε το πρόγραμμά της με κάλαντα και τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού δεν ξέχασε και τους εκτελεστές της Φιλαρμονικής χαρίζοντάς τους το πρώτο CD του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου που ξεκίνησε ως μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας και διαπρέπει στις μουσικές σκηνές της Αθήνας κοντά σε πασίγνωστους τραγουδιστές και συνθέτες.


ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

 

porto-rafth-stayros.jpgΔεκάδες πολιτών παρακολούθησαν παρά το τσουχτερό κρύο, την (Τρίτη 6/1), τη λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Ράφτη. Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς, η Δημοτική Αρχή της πόλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου οδήγησε την καθιερωμένη πομπή προς το λιμάνι, όπου με πλήρη επισημότητα και την αρμόζουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, με τις επευφημίες και την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα σκάφη ιδιωτών, ιστιοπλοϊκών ομίλων και του Λιμενικού, που είχαν συγκεντρωθεί για τη μεγάλη γιορτή και ευλογία της ημέρας αυτής.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την ανοιχτή δεξίωση που παράθεσε το Λιμενικό Σώμα, όπου η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν θερμές ευχές με τους δημότες, για μια νέα καλύτερη χρονιά.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος