«ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ»?

«Αν όλα είναι άγραφα κάτι θα βγει» μας λέει ο Σαββόπουλος.

Εκείνο που πραγματικά διαφαίνεται είναι η παρέα, και η Θεσσαλονίκη έχει παράδοση σ’ αυτό. Κατά τον Σαββόπουλο πάντα: «Οι παρέες γράφουν ιστορία»

Μια παρέα λοιπόν νέων παιδιών από την Θεσσαλονίκη έφτιαξαν τα δικά τους «κυκλώματα» και ψάχνουν την «ουσιαστική επαφή με το θέατρο». Με τα μάτια στραμμένα στην κοινή τους αγάπη (το θέατρο) ψάχνουν: το «ουσιαστικό» το «διαφορετικό» την απόσταση των αντιθέτων (καλό – κακό, όμορφο – άσχημο, νόμιμο – παράνομο, είναι – φαίνεσθε) και την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης.

Αυτή είναι λοιπόν η δική μου γνωριμία με την θεατρική ομάδα C. For Circus. Τα μέλη της ακολουθούν τη δική τους φιλοσοφία για την προσέγγιση ενός έργου.

Μπαίνοντας στην αίθουσα ξαφνιάστηκα. Περίμενα να δω ένα κλασσικό Σαιξπηρικό έργο, με ατμόσφαιρα εποχής, σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φωτισμούς, κλπ, και αντ’ αυτού είδα σκάλες πάνω στη σκηνή, σκάλες όλων των ειδών και μεγεθών. Οι ηθοποιοί που ήρθαν στη σκηνή ανέβηκαν στις σκάλες, μας κοίταζαν και γελούσαν, κοιτάζονταν μεταξύ τους και γελούσαν, σαν να ήξεραν κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε. Ναι λοιπόν, εμείς δεν γνωρίζαμε πως οι χοροί ξεκίνησαν, με τα όργανα στα χέρια τους να παίζουν δυνατά, και εκείνοι να κινούνται σαν να ήταν σε τσίρκο. Σιγά - σιγά μας παρότρυναν να ταξιδέψουμε με τη δική μας φαντασία, ακούγοντας το λόγο του Σαίξπηρ τόσο καθαρά, τόσο παραμυθένια, έτσι που ο καθένας από μας να μαγεύεται, όπως στην αφήγηση ενός παραμυθιού, και να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου ήρωα.

Είμαστε συνεπαρμένοι από την απλότητα, την λιτότητα των μέσων, και την αμεσότητα της αφήγησης.

Ήταν όλοι τους υπέροχοι, και με μια ανατρεπτική ματιά, μας μετέφεραν τους προβληματισμούς του έργου στο σήμερα, και μας υπενθύμισαν την αναμέτρηση του ανθρώπου, με την διπλή υπόσταση της φύσης του.

Καλή επικοινωνία στη πορεία σας.

Σας ευχαριστούμε για το θέαμα και το ταξίδι που μας χαρίσατε.

«Με το ίδιο μέτρο λοιπόν»?

Καλή επιτυχία!

Για την εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ

Έφη Κανακουσάκη    

Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Κεραμεικός, τηλ. 210 5237297. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ (ατέλεια, ανέργων).  

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 526 επισκέπτες και κανένα μέλος