Το πασίγνωστο αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ ανεβαίνει από τις 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παλλάς. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Χρήστος Λούλης (Μακχήθ), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυρία Πήτσαμ), Άγγελος Παπαδημητρίου (Κύριος Πήτσαμ), Λυδία Φωτοπούλου (Τζέννυ), Νίκος Καραθάνος (Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν), Νάντια Κοντογεώργη (Πόλλυ) και Κίκα Γεωργίου (Λούσυ). Τον πολυπληθή θίασο πλαισιώνει με τις διάσημες τζαζ μελωδίες του Κουρτ Βάιλ, δωδεκαμελής ορχήστρα. 

 

Υιοθετώντας στοιχεία από το μιούζικαλ, τη σάτιρα, την κωμωδία και την επιθεώρηση, «Η Όπερα της Πεντάρας» αποτελεί ένα μοναδικό θεατρικό είδος από μόνη της. Σε αυτό το ανέβασμα, ο Γιάννης Χουβαρδάς επιχειρεί να αναδείξει την καθαρότητα και την ψυχαγωγική δύναμη που συνθέτουν τον κόσμο του έργου. Για να το πετύχει μεταχειρίζεται σκηνοθετικά έναν καταιγιστικό ρυθμό σε συνδυασμό με τις γρήγορες, κοφτές κινήσεις των ηθοποιών. Ο σβέλτος, ειρωνικός λόγος και η διεγερτική μουσική της παράστασης, ολοκληρώνουν το εκρηκτικό ύφος της «Όπερας».

 

Το σκηνικό της παράστασης είναι ένας ενιαίος χώρος όπου ξετυλίγεται ολόκληρη η σκοτεινή πλευρά της αστικής ζωής μιας μεγαλούπολης. Η κοινωνία της «Όπερας» είναι παραδομένη στην κρίση και την παρακμή, μαστίζεται από τη βία και τη διαφθορά, και όλα γίνονται για το χρήμα. Ζητιάνοι και πόρνες, εγκληματίες και αστυνομικοί, μικρά και μεγαλύτερα αφεντικά, προωθούν με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, αντιμετωπίζοντας τη ζωή σαν μια επιχείρηση που έχει αποκλειστικό στόχο το κέρδος. Στο τέλος όμως, αυτό που αναδεικνύεται είναι το ερώτημα: Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιάς τράπεζας;

 

Τζωρτζίνα Καλέργη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος