Ο Δήμος Λαυρεωτικής φιλοξένησε αντιπροσωπεία του Quimper με επικεφαλής το Δήμαρχο Ludovic Jolivet, της γαλλικής πόλης που έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος, τότε Λαυρίου, σήμερα Λαυρεωτικής.

 

Η γαλλική αποστολή φιλοξενήθηκε από το Δήμο τρεις ημέρες.

 

O Δήμος Λαυρεωτικής είναι αδελφοποιημένος από το 2008 με το Quimper, μια πόλη 70.000 περίπου κατοίκων στην περιοχή της Βρετάνης, στη Γαλλία. Το Quimper (Κιεμπέρ) είναι μια παραθαλάσσια πόλη, πάνω στον Ατλαντικό ωκεαν , του οποίου η οικονομία στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και την ελαφρά βιομηχανία. Στο Δήμο του Quimper, στο επίπεδο της πολιτιστικής ανταλλαγής, από το 2011 και κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται και εργάζονται για 1 μήνα νέοι από το Δήμο Λαυρεωτικής.

Τη γαλλική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίκλο, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Αταλάντη Μιχελογιαννάκη και την Ειδική Σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσων Νατάσα Βασιλοπούλου. Ο Γάλλος Δήμαρχος ξεναγήθηκε σε όλο το Δήμο Λαυρεωτικής, ξεκινώντας από τους αρχαιολογικούς χώρους του Σουνίου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (πρώην Γαλλική Εταιρία), επισκέφθηκε το μουσείο Κεραμικής τέχνης Π.

Βαλσαμάκης, το Ορυκτολογικό μουσείο Καμάριζας το Ορυκτολογικό και το Αρχαιολογικό μουσείο Λαυρίου, αγροτικές εκτάσεις στην Κερατέα, το Κέντρο Αποκατάστασης Κ. Πρίφτης, την παραλία της Κακής θάλασσας, αλλά και τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Ζ’ Παιδική Εξοχή στην Κερατέα, ενώ παράλληλα δοκίμασαν την παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα στην περιοχή.

 

Βασικός στόχος και φιλοδοξία του Δήμου Λαυρετωτικής είναι να προωθηθούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο Δήμων και να αναδειχθεί όλη η επιχειρηματική δυναμικότητα του Δήμου Λαυρεωτικής, με μακροπρόθεσμο στόχο μια οικονομική συνεργασία σε διάφορα επίπεδα (τουρισμός, κοινές επενδύσεις, εξαγωγές τοπικών προϊόντων κ.α.), που θα μπορούσε να τονώσει την τοπική οικονομία. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία προβολής του Δήμου Λαυρεωτικής, ενώ ο Γάλλος Δήμαρχος Jolivet σημείωσε ότι οι δύο πόλεις έχουν αρκετά κοινά σημεία επαφής και είναι θετικά διακείμενος στη διεύρυνση των οριζόντων συνεργασίας.

 

Η γαλλική αντιπροσωπεία αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Λαυρεωτική και από την ελληνική φιλοξενία.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 533 guests και κανένα μέλος