Παιδεία και Πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Με αυτό το σπουδαίο συμβολισμό ολοκλήρωσαν τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις ο Δήμος Κρωπίας και ο Σφηττός, βραβεύοντας τους επιτυχόντες φοιτητές πλέον (13/9/15) στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της χώρας.

 

Μετά το τέλος της βράβευσης ακολούθησε μουσική συναυλία με το ελπιδοφόρο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, Οn The Road, το οποίο αποτελείται από τους Παρασκευά Θεοδωράκη και Δημήτρη Χατζηδημητρίου. Μαζί τους στη συναυλία ήταν και ο Μιχάλης Μήτος. Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου υπογράμμισε ότι «η ένταξη της βράβευσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ στα Σφήττεια εμπλουτίζει τον πολιτιστικό θεσμό του Δήμου και αποτελεί την ιδανική εκδήλωση για το κλείσιμο της διοργάνωσης».

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ στους πρώτους τρεις αριστούχους μαθητές/τριες:

 

Κατερίνα Α. Ντούνη (Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π, αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 19.20),

 

Πέτρος Γ. Ντούνης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π, αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.87),

 

Μαρία-Ελένη Μαστροδήμα-Περδίκα (Τμήμα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α, αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου, βαθμολογία 18.50).

 

Επίσης, ο Δήμος Κρωπίας απένειμε τιμητικούς επαίνους στον Πέτρο Γ. Ντούνη για δύο σπουδαίες διακρίσεις σε βαλκανικό και διεθνή διαγωνισμό στον τομέα των Μαθηματικών. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος αριστούχος του Κορωπίου κατέκτησε, το χρυσό μετάλλιο στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αθήνα, 3-8 Μαΐου 2015) και το αργυρό μετάλλιο στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ταϋλάνδη, 16.07.2015). Συνολικά βραβεύτηκαν 117 μαθητές –νέοι φοιτητές.

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης στο σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τους φοιτητές τόνισε: «η προσπάθειά σας όπως και αυτή των εκπαιδευτικών και των γονέων σας έφερε αποτέλεσμα.

 

Ο αγώνας της μάθησης είναι επένδυση για το μέλλον της χώρας. Η παιδεία είναι μια διαρκής επένδυση στον αγώνα που δίνει η χώρα για να ανακάμψει. Εσείς, οι νέοι φοιτητές/τριες μπορείτε να γίνεται πρωταγωνιστές σε αυτή την εθνική προσπάθεια ως πολίτες, ως επιστήμονες και να αναλάβετε τα σκήπτρα της χώρας».

 

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Ανδρέας Ντούνης δήλωσε: «Ο μεγάλος αριθμός επιτυχόντων που είχαμε και φέτος αποδεικνύει το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας-νέων πλέον φοιτητών, και αποτυπώνει το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών του δήμου μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους φοιτητές μας και ευχές για μια καλή φοιτητική ζωή. Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για τους τρεις αριστεύσαντες».

 

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η Χριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος και επικούρησε επίσης εθελοντικά η Ελένη Μπούρδου, δημοτική υπάλληλος.

 

Τέλος, ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί το Αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος για την οικονομική προσφορά του, το Ανθοπωλείο του Γεωργίου Δήμα για την προσφορά της ανθοδέσμης.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 601 επισκέπτες και κανένα μέλος