Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διοργανώνει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζω την Πόλη μου», μέσα από τον οποίο καλεί τους μαθητές των σχολείων να απαθανατίσουν στιγμές της καθημερινότητας στους δρόμους, στα πάρκα, στις παραλίες, στο βουνό με το φωτογραφικό φακό τους. Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευτούν και οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα διοργανώσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Η τελευταία ημέρα παράδοσης των φωτογραφιών είναι η 24 Απριλίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 22 Μαΐου μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου.

Αιτήσεις συμμετοχής διαθέτουν οι διευθυντές των σχολείων της πόλης.


Όροι διαγωνισμού:

Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοσίων σχολείων του Δήμου, Δημοτικών (Ε, ΣΤ΄ τάξη), των Γυμνασίων και των Λυκείων.  

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει από 1 έως 3 φωτογραφίες.

Στον διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με αναλογική (αρνητικό ή θετικό φιλμ) είτε με ψηφιακή μηχανή είτε με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που υποβάλλει.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να παραδώσει CD ή DVD στο οποίο θα περιέχονται οι φωτογραφίες του (ψηφιακές ή σκαναρισμένες) σε αρχείο υψηλής ανάλυσης με τη μορφή jpeg. Το CD/DVD θα πρέπει να συνοδεύεται από το δελτίο συμμετοχής στον Διαγωνισμό το οποίο θα υπάρχει προς συμπλήρωση στα Σχολεία

Τα CD/DVD μαζί με το δελτίο συμμετοχής θα παραδίδονται στα Σχολεία στο γραφείο των Διευθυντών.

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 3μελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους:

Ιωάννη Ασημακόπουλο, φωτογράφο, εκπαιδευτικό φωτογραφίας και μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας.

Δημήτρη Τσεβά, φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας στη Leica Academy

Νέλλα Γκολάντα, αρχιτέκτων τοπίου- εικαστικός

Θα δοθούν συνολικά 18 έπαθλα, 6 για μιά από τις 3 κατηγορίες. 3 βραβεία και 3 έπαινοι για κάθε κατηγορία.

Το πρώτο μεγάλο έπαθλο στη κάθε κατηγορία θα είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ενώ για τα υπόλοιπα βραβεία θα δοθούν σημαντικής αξίας και χρηστικότητας έπαθλα.  

Σημαντικό μέρος των φωτογραφιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στην Πνευματική Εστία της Βούλας από 31/5/2015 έως 7/6/2015.

Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα γίνει στις 31 Μαΐου 2015, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης και ώρα 19:30.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 265 guests και κανένα μέλος