Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»
Πέμπτη 13 Ιανουάριος 2022, 18:30
Έως Τετάρτη 19 Ιανουάριος 2022

 
 
Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» παρουσιάζει τη δραματική κομεντί «ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ» και σε Α΄ προβολή την ταινία τρόμου «SCREAM» και την περιπέτεια κινουμένων σχεδίων «ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ».
 
Από Πέμπτη 13 έως και Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022:
 
«ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ»
(Licorice Pizza)
 
Προβολές: 18.30
 
Σενάριο και Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Παραγωγοί: Σάρα Μέρφι, Πολ Τόμας Άντερσον, Άνταμ Σόμνερ
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αλάνα Χάιμ, Κούπερ Χόφμαν, Σον Πεν, Τομ Γουέιτς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μπένι Σαφντί
 
Η ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα» μας παρουσιάζει μια ευαίσθητη και βραδυφλεγή ιστορία νεανικού έρωτα, που περνάει από πολλά κύματα μέχρι να πάρει σχήμα και να ανθίσει. Ήρωές της είναι η Αλάνα και ο Γκάρι, δυο παιδιά που μεγαλώνουν στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το 1973. Ο Πολ Τόμας Άντερσον, από τη θέση του σκηνοθέτη, πλοηγεί αυτό το ανορθόδοξο δέσιμο δυο ανήσυχων εφήβων, με ετερόκλητα ενδιαφέροντα και διαφορετικό ψυχισμό.
 
...
H ιστορία διαδραματίζεται στην καρδιά μιας άγριας και γόνιμης πολιτισμικά και κοινωνικά εποχής για την Αμερική και στην αυγή της τελευταίας δεκαετίας που δημιούργησε γνήσια ρομαντικές γενιές. Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία του θεάματος στη δεκαετία του ΄70, η αβεβαιότητα της νέας γενιάς, που δεν πρόλαβε τον συναισθηματικό αντίκτυπο της δεκαετίας του ΄60 και η καπιταλιστική υπόσχεση του Αμερικάνικου ονείρου, καθορίζουν δομικά ένα σπάνιας ομορφιάς ειδύλλιο, που θρέφεται από την ακεραιότητα της συναισθηματικής ευφυΐας των ηρώων.
 
Η Αλάνα αρχικά αντιμετωπίζει με τρυφερή καχυποψία τον Κούπερ, αλλά ένα κάλεσμα για casting στη Νέα Υόρκη, όπου αναζητούνται ταλαντούχα παιδιά, θα αποτελέσει αφορμή για να ταξιδέψουν μαζί και να ξεκινήσουν μια πλατωνική σχέση, που θα περάσει δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να μετασχηματιστεί σε κάτι υποσχόμενο και λαμπερό. Ο Γκάρι, κατά βάθος είναι ένας γεννημένος επιχειρηματίας, ψάχνοντας τη μεγάλη ιδέα που θα τον κάνει πλούσιο και η Αλάνα παρατηρεί με προστατευτικότητα και θαυμασμό τις αγωνίες του φιλόδοξου φίλου της, ο οποίος έχει αγνό βλέμμα και κυρίως καθαρή καρδιά.
 
Έχοντας υπογράψει τεράστιες καλλιτεχνικές επιτυχίες όπως το «The Master» και το «Θα Χυθεί Αίμα» και έχοντας φιλοτεχνήσει επικών διαστάσεων δραματουργίες (Μανόλια, Boogie Nights, Αόρατη Κλωστή) ο σκηνοθέτης προσπερνάει κάθε σύμβαση των ρομαντικών κομεντί ενηλικίωσης. Χρησιμοποιεί λοιπόν τον βραβευμένο με Όσκαρ, Σον Πεν στο ρόλο ενός βετεράνου ηθοποιού, τον μουσικό Τομ Γουέιτς σε ένα αδιανόητο cameo, και τον Μπράντλεϊ Κούπερ στον πιο παρανοϊκό και απρόβλεπτο ρόλο της ζωής του, για να ορίσουν τις διαφορετικές γενιές, τα φαντάσματα και τις ψυχώσεις της Αμερικής, προσδίδοντας τιμιότητα στο κίνητρα των νεαρών ηρώων και φέρνοντας τον θεατή κοντά στη ρομαντική ιστορία, ώστε να οικειοποιηθεί τις αγωνίες του και να λαχταρά ένα καθαρτήριο φιλί για φινάλε.
 
δίδεται η δυνατότητα προαγοράς των εισιτηρίων μέσω του viva.gr:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ» (DOLBY ST. SR), Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 401 guests και κανένα μέλος