Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

2η του 2020 Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
Τετάρτη 22 Ιανουάριος 2020, 15:30

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 22-01-2020 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου σταδίου Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο με δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής», συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

  • Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού για το έργο: «Κατασκευή Κέντρου Κοινωνικών – Προνοιακών Υποδομών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας», αρχικού προϋπολογισμού 4.470.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων της 2ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ-ΑΚΕΛ “ΠΑΝΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ” ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  • Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης με τίτλο: «Οργάνωση Πολιτιστικών & Επιστημονικών Δράσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά», μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000,00 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

(Συνεισηγήτριες οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Στ. Αντωνάκου & κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  • Έγκριση σκοπιμότητας για τη συνδιοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων μαθητών Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΠειραιΑθλητισμός 2020).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)

  • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν του 3ου σπουδαστικού φεστιβάλ χορού με τίτλο "DanceSchool Ways".

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  • Έγκριση σκοπιμότητας για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Κηφισιάς του 3ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ηνωμένων Εθνών MSKUN 2020.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

  • Έγκριση λήψης μέτρων σήμανσης και εξασφάλισης κυκλοφορίας σύμφωνα με τη μελέτη : «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων λόγω αποκλεισμού της Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της Βουλιαγμένης λόγω έργων αποχέτευσης» στα πλαίσια κατασκευής του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ”».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας επί των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί των οδών αρμοδιότητας της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (Δ.ΔΙ.Μ.Υ.) της Περιφέρειας Αττικής για το έργο: «Άρση επικινδυνότητας και αντιμετώπιση αστοχιών στο οδόστρωμα οδών αρμοδιότητας Δ.ΔΙ.Μ.Υ.»

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Γνωμοδότηση σχετικά με:

α) τον χαρακτηρισμό ως επαρχιακό οδικό δίκτυο των νέων κατασκευασμένων, στα πλαίσια κατασκευής του ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής

β) τη συντήρηση των προαναφερθέντων προς χαρακτηρισμό οδικών τμημάτων από την αρμόδια Υπηρεσία συντήρησής της, ήτοι τη Δ/νση Τεχνικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

 

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                          ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 guests και κανένα μέλος