Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«Η Φιλοσοφική Λίθος»
Παρασκευή 02 Αύγουστος 2019, 21:00

από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Περίακτοι στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!


 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), προσκαλούν στην θεατρική Παράσταση «Η Φιλοσοφική Λίθος», από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Μία από τις πιο ευφάνταστες, ποιητικές και μακροσκελείς ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με παραβολικό χαρακτήρα, παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.

Περίληψη Έργου:

Στο ψηλότερο και ομορφότερο δέντρο του κόσμου κρύβεται ο σπουδαιότερος θησαυρός: το βιβλίο της Αλήθειας! Το βιβλίο αυτό, μόνο σοφοί μπορούν να το διαβάσουν. Αλλά ακόμα και ο πιο σοφός άνθρωπος, πιο σοφός ακόμα και από τον Βασιλιά Σολομώντα, που έχει τη δύναμη να ενώνει το φως του ήλιου και της σελήνης, δεν μπορεί να διαβάσει όλες του τις σελίδες, που παραμένουν μπροστά του λευκές. Έτσι, ξεκινούν τα πέντε παιδιά του, για την αναζήτηση της Φιλοσοφικής Λίθου, που η λάμψη της θα φωτίσει τις λευκές σελίδες του βιβλίου της Αλήθειας, τόσο που και οι πιο αχνές λέξεις θα φανούν για να διαβαστούν. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο απλά, μιας και οι δυσκολίες και τα παράξενα του κόσμου παραμονεύουν.

Βασικές έννοιες της Παράστασης, είναι οι Αισθήσεις και τα Συναισθήματα που αυτές δημιουργούν, καθώς και η Αλήθεια, η Ομορφιά, η Καλοσύνη και η Πίστη. Οι ήρωες μας καλούν να επιστρέψουμε στις βασικές μας αρχές, στην Αλήθεια, στον Αυθορμητισμό, στο Θάρρος και στα υλικά των παιδικών μας ονείρων.

Πρωταγωνιστούν: Αντωνία Μάνδυλα, Αντωνία Πίντζου, Μάνια Σπαθή, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος

Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Σπύρος Κολιαβασίλης
Μουσική Επιμέλεια: Θανάσης Τσόδουλος
Εικαστικά Σκηνικού - Μάσκες: Ράνια Αντύπα

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος