Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Στο Πλάσι η ιστορία του Μαραθώνα ξαναγράφεται!
Σάββατο 08 Ιούνιος 2019, 12:00

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα, προσκαλούν στην περιήγηση – παρακολούθηση μιας «ζωντανής» ανασκαφής την ώρα εργασίας αρχαιολόγων και φοιτητών στον αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι Μαραθώνα, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 8 Ιουνίου και ώρα 12:00.

Η ανασκαφή έχει διττό χαρακτήρα, εκπαιδευτικό και ερευνητικό. Ως εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο πλαίσιο του υποχρεωτικού μαθήματος των φοιτητών με θέμα: «Ανασκαφική, Επεξεργασία Αρχαιολογικού Υλικού και Μουσειολογία». Ως ερευνητικό αφορά μία θέση η οποία αποτέλεσε επίκεντρο ανθρώπινης δραστηριότητας με αξιοσημείωτη συνέχεια για 4 σχεδόν χιλιετίες, από τη Νεολιθική εποχή έως και την Ύστερη Αρχαιότητα.

Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στις αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στη θέση Πλάσι του Μαραθώνα καθώς και παρακολούθηση της διαδικασίας ανασκαφής.

Ως σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων και αφετηρία της περιήγησης ορίζεται ο χώρος της ανασκαφής (είσοδος από Μάχης Μαραθώνος). Χώρος στάθμευσης υπάρχει εντός του ανασκάψιμου χώρου και στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Μάχης Μαραθώνος πλησίον της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου.

Για λεπτομέρειες: www.arch.uoa.gr/ereyna/anaskafes/plasi-mara8onas.html

Δήλωση συμμετοχής στο μέλος του ΔΣ, Μαρία Παπαπαύλου κιν. 6945079690, πρωί 10.00-13.00 και 18.00-22.00.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος