Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«Συμεών Κοροβέσης - ο εκ Κερατέας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων - Πετράκη»
Κυριακή 08 Μάιος 2022, 20:00

H Κοινότητα Κερατέας, ο Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Κερατέας και η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”,  προσκαλούν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ώρα 8 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Χαραλάμπους για την παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Γ. Αγγελή με τίτλο «Συμεών Κοροβέσης - ο εκ Κερατέας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων - Πετράκη» .
Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης - Ηγουμενοσύμβουλος Ι.Μ. Ασωμάτων-Πετράκη, Γεώργιος Πάλλης - Επικ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Χρίστος Ρώμας - φιλόλογος & θεολόγος.
Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή και την προσφορά του Συμεών Κοροβέση, ως ηγουμένου της Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, αλλά και τη σχέση της Μονής με την Κερατέα, μέσω του Μετοχίου που διατηρεί στη πόλη μας, τον ναό  του Αγίου Χαραλάμπους.
Την ίδια ημέρα και ώρες 6:00μ.μ.-10:00μ.μ. παράλληλα με την εκδήλωση, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω εκθέσεις:
• Έκθεση κειμηλίων από το σκευοφυλάκιο της Ι. Μ. Ασωμάτων - Πετράκη που σχετίζονται με τον Ηγούμενο Συμεών στο Ι. Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους
• Έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Ζερβουδάκη με θέμα "Ασώματοι-πέτρα. Αττικής Ορυκτοί Ουρανοί"
• Έκθεση με έργα του ζωγράφου Γιώργου Αγγελή εμπνευσμένα από τη ζωή του Ηγουμένου Συμεών Κοροβέση
Οι εκθέσεις ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της “Καταφυγής” του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 67 guests και κανένα μέλος