Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ
Από Παρασκευή 01 Ιανουάριος 2021
Έως Σάββατο 02 Ιανουάριος 2021

65 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.
Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή. Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή –  σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.
Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020.


Ένα δείγμα από όσα έγραψαν για τη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου στην Επίδαυρο:
«Μια τέτοια συνάντηση, στις συνθήκες της εποχής μας, μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει σε όσους συμμετείχαν […] Το κοινό σχεδόν κρατούσε την αναπνοή του όσο ο Λεωνίδας Καβάκος στο κέντρο της ορχήστρας αναμετριόταν με τις παρτίτες και τις σονάτες του Μπαχ, χωρίς ηχητική ενίσχυση». (Σάκης Ιωαννίδης, Καθημερινή, 21.07.2020).
*

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)
Διάρκεια 70΄ (Μεταξύ των έργων, μικρή παύση)
*
Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.
Έναρξη: 17:00  / YouTube: Greek Festival

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 guests και κανένα μέλος