Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«Ο κύκλος του υφάσματος»
Σάββατο 26 Σεπτέμβριος 2020, 08:00 - 22:00

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

«Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η διά βίου μάθηση»

 

                               Παρασκευή 25 – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής συμμετέχοντας στον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που  φέτος, λόγω συνθηκών, είναι διαδικτυακός, παρουσιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/efaanat/ και https://www.facebook.com/EHDaysGR τις ακόλουθες δράσεις:

  • Βίντεο – περιήγηση στη δράση «Ο κύκλος του υφάσματος» που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 και είχε ως κεντρικό άξονα την υφαντική τέχνη στην αρχαιότητα.
  • Ψηφιακή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση “Στα χνάρια της ύφανσης” που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Προβάλλονται μεταλλικά αντικείμενα που διασώζουν στις επιφάνειές τους υφασμάτινα κατάλοιπα. Μέσα από αυτήν την φυσική, αλλά περίπλοκη διαδικασία της διατήρησης των υλικών, φτάνουν μέχρι τις μέρες μας πολύτιμες πληροφορίες για τις υφαντικές ύλες και την ύφανση στην αρχαιότητα.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020) η είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους είναι ελεύθερη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος