Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Η συνελευση των ζωων
Από Σάββατο 20 Ιούνιος 2020
Έως Δευτέρα 20 Ιούλιος 2020

1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ


 

1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ

Η συνελευση των ζωων

 

  • 06 Ιουν 2020

Ώρα έναρξης: 20.00 |   

Το βίντεο θα παραμείνει online έως 6/7

Το μουσικό παραμύθι Η συνέλευση των ζώων σε μουσική Γιώργου Κουρουπού και στίχους του Περικλή Κοροβέση ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με συνοδεία στο πιάνο τον Νίκο Βασιλείου. Τα ζώα αναζητούν εναγωνίως έναν νέο αρχηγό. Τον δημιουργούν τα ίδια και, καθώς όλα τους θέλουν να τα εκφράζει, καθένα προσφέρει σε αυτόν ως δώρο κάποιο από τα χαρακτηριστικά του. Όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που φαντάζονταν. Δημιουργούν τον άνθρωπο και το μετανιώνουν πολύ γρήγορα.

Η συνέλευση των ζώων αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στη συνθετική πορεία του Γιώργου Κουρουπού, καθώς πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με μοναδικές μελωδίες, αναφορές στον Ντεμπυσσύ και μια σπάνια μελοποίηση του ιδιαιτέρως αγαπητού παιδικού βιβλίου του Περικλή Κοροβέση, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για ένα ευφυές παραμύθι που μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με έναν σχεδόν πολιτικό τρόπο για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος δίνει μια εντελώς νέα δική του ερμηνεία στο έργο, με μεγάλη θεατρικότητα και σπουδαία άρθρωση του λόγου. Με στόχο να απευθυνθεί με ουσιαστικό τρόπο στα παιδιά της εποχής μας, η ΕΛΣ ανέθεσε στην Ειρήνη Βιανέλλη να δημιουργήσει εξαρχής ένα νέο animation για το έργο αυτό, μετά την εξαιρετική της δουλειά στο Αηδόνι του αυτοκράτορα.

Διάρκεια βίντεο: 24 λεπτά
Υπότιτλοι: Eλληνικά, Aγγλικά 
 
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ
17 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2020
www.nationalopera.gr, www.culture.gov.gr,
#GNOonlinefestival #exitspring
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος