Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

On line με την Εθνική Λυρική Σκηνή
Από Παρασκευή 05 Ιούνιος 2020
Έως Δευτέρα 06 Ιούλιος 2020

Οκτω δωδεκανησιακά τραγουδια


 

Οκτω δωδεκανησιακά τραγουδια

  • 29 Μαΐου 2020

          Ώρα έναρξης: 20.00

Το βίντεο θα παραμείνει online έως 29/6

 

Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη - Μαρίνα Σάττι & chórεs

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αφιέρωσε σημαντικό μέρος του συνθετικού του έργου στην εναρμόνιση και επεξεργασία δημοτικών τραγουδιών, τα οποία αγάπησε και μελέτησε βαθιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η συλλογή με τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια, που περιλαμβάνουν τραγούδια από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, από το «Ξύπνημα του γαμπρού» και το «Τραγούδι του γάμου» ως την «Ερήνη» και τα «Βοτσικάτα». Για τη Μαρίνα Σάττι και το σύνολο chórεs τα προσάρμοσε ο Γιάννης Μπελώνης.

H Μαρίνα Σάττι και οι chórεs ακολουθούν την τάση της εποχής του κορονοϊού, χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες, ηχογραφούν, κάνουν πρόβες, βιντεοσκοπούνται μία μία και δημιουργούν μια μοναδικά χορογραφημένη βίντεο-παράσταση, πάνω στο έργο του Κωνσταντινίδη, που είναι λουσμένο από το φως του ελληνικού καλοκαιριού. Η Μαρίνα Σάττι αναφέρει: «Η επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα σύνθεση εμπνευσμένη από τις φόρμες των παραδοσιακών τραγουδιών, τις χορογραφίες και τα τοπία των Δωδεκανήσων».

Οι συνθέσεις- κολάζ δημιουργήθηκαν από τις αρχιτέκτονες Βασιλική Νικολούτσου και Ισαβέλλα Οικονομοπούλου. Τα έργα συνθέτουν θραύσματα απο την ελληνική τέχνη και παράδοση, εικονογραφώντας τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια. Η διαχρονικότητα του μεσογειακού φωτός πλαισιώνει τις χορογραφίες και λειτουργεί ως συνδετικό στοιχείο μεταξύ της αρχαιότητας και του σήμερα.

Διάρκεια βίντεο: 16 λεπτά

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος