Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

“Insenso” - Όπερα
Από Σάββατο 02 Μάιος 2020
Έως Κυριακή 03 Μάιος 2020

Μετά την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή την περασμένη εβδομάδα, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδραύρου παρουσιάζει το  Insenso / Όπερα του Δημήτρη Δημητριάδη, που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.  Το Insenso/Όπερα θα προβληθεί το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στις 19:00, στο διαδικτυακό κανάλι στο YouTube και θα παραμείνει διαθέσιμο για 24 ώρες.

Η ιστορία του έργου είναι εμπνευσμένη από τη γνωστή ταινία του Βισκόντι Senso (1954). Κατά τα τέλη της αυστριακής κατοχής της Ιταλίας, γύρω στο 1860, και ενώ μαίνεται το αντιστασιακό κίνημα της Βενετίας, η Κόμισσα Λίβια Σερπιέρι ερωτεύεται έναν υπαξιωματικό του αυστριακού στρατού, τον Φραντς Μάλερ. Τυφλωμένη από την απελπισία όταν την εγκαταλείπει, τον καταδίδει ως λιποτάκτη.

Εκείνος συλλαμβάνεται αμέσως και εκτελείται. Ιστορία μιας διπλής προδοσίας: αρχικά, προδοσία της πατρίδας από έρωτα˙ ύστερα, προδοσία του αγαπημένου στην απόγνωση της εγκατάλειψης από αυτόν. Ιστορία του ανθρώπου που «παραφρονεί» από έρωτα πέραν της λογικής, πέραν του μέτρου, πέραν κάθε αποδεκτού ορίου: In-senso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων.

Θα ακολουθήσει, σταδιακά, η προβολή και άλλων παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
YouTube: Greek Festival και καλή θέαση!
www.greekfestival.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος