Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ένας πρωτότυπος φιλοσοφικός περίπατος στους δρόμους της Πόλης
Κυριακή 09 Ιούνιος 2019
Κυριακή 9 Ιουνίου, εκκίνηση από τον Κεραμεικό

 

 
Πώς θα νιώθατε εάν, κάνοντας τον περίπατό σας στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, βλέπατε φιλοσόφους να σας μιλούν για τη Φιλία μέσα από τα λόγια των Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Νίτσε και Εξυπερί; Αγαπάτε την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία αλλά και τις Τέχνες και θέλετε να δείτε πώς η εποχή εκείνη έχει επηρεάσει το Τώρα; Αναρωτιέστε πώς είναι να απολαμβάνετε ένα πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία και να έχετε μία μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο; Εάν ναι, την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για εσάς την «Open Philosophical Day», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα «Φιλία» και το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία» -την ιδέα του οποίου εμπνεύστηκε η Giuseppina Russo, ξεκίνησε το 2008 στην Magna Grecia (νότια Ιταλία) και το 2015 ταξίδεψε στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας περισσότερους από 40.000 σπουδαστές και ενήλικες.
Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές και ενήλικες να έρχονται σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας του «φιλοσοφείν» στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία.
Η καινοτόμος δομή του φεστιβάλ αποτελείται από: φιλοσοφικούς διαλόγους, φιλοσοφικο-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες. Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα. Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, καθηγητές, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.
 
Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day || Κυριακή, 9 Ιουνίου
 
10.00-12.00 || Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, ξεκινά ένας φιλοσοφικός Θεατρικός Περίπατος (διάρκειας 90’) στην Αθήνα
13.00-15.00 || workshop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)
 
Το «Open Philosophical Day» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα Ελληνικά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Πληροφορίες Open Philosophical Day
Ημέρα: Kυριακή, 9/6 /2019
Ώρες: 10.00 -17.00
Είσοδος: Ελεύθερη
Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείου Κεραμεικού
Δηλώσεις Συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδέα: Giuseppina Russo
Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece
Επιμέλεια Φιλοσοφικού Περιπάτου και Θεατρικού Εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός
Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου : Annalisa Di Nuzzo
Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel
Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.facebook.com/philosophyfestivalgreece/
 
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 584 guests και κανένα μέλος