Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2014 και το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση πλημμηρών, χιονοπτώσεων και σεισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, στην ομιλία του, αρχικά αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο, που ολοκληρώθηκε και τόνισε ότι ο απολογισμός είναι θετικός για την περιοχή της ΠΕΑΑ. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε για να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα, με υδροφόρες και εκσκαφικά μηχανήματα, σε όποιο συμβάν της ζητήθηκε και σε στάδιο επιφυλακών (δείκτης επικινδυνότητας για φωτιά τέσσερα). Ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την αστυνομία για το πολύτιμο έργο που συντελεί τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και τους εθελοντές που αποτελούν βασικό κρίκο στην αλυσίδα της πυρόσβεσης.

Σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τα έργα και τις μελέτες που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Αναφέρθηκε στον καθαρισμό των ρεμάτων, στην άρση των καταπτώσεων πρανών ρεμάτων (αφορά το Μέγα ρέμα Ραφήνας και τον Ασωπό ποταμό), τον καθαρισμό και τη συντήρηση φρεατίων υδροσυλλογής – συνδετήριων αγωγών στις οδούς, τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Παιανία, την Ανάβυσσο, την Αγία Μαρίνα Κρωπίας, την Άνοιξη, την ανακατασκευή της γέφυρας από την οποία διέρχεται το Μέγα Ρέμα Ραφήνας, στη Λ. Σπάτων, τον αγωγό ομβρίων υδάτων που θα κατασκευασθεί στην οδό Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη, στην εκπονηση μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή Βουρλέζα στο Πόρτο Ράφτη καθώς και για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των βασικών ρεμάτων της ΠΕΑΑ.

Ζήτησε δε από τους εκπροσώπους των νέων διοικήσεων των Δήμων να καταθέσουν στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ, ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες εν’ όψει της έγκρισης του νέου προγράμματος της Περιφέρειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις Αχαρνές.

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το μητρώο των εργοληπτικών επιχειρήσεων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και αναφέρθηκε στα μηχανήματα έργου της Αντιπεριφέρειας που έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης προσδιορίστηκαν τα σημεία που θα βρίσκεται αλάτι.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η Εντεταλμένη Σύμβουλός της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ι. Τσούπρα η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την έλλειψη προσωπικού η υπηρεσία καθώς και για το σχεδιασμό της Δ/νσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εν’ όψει της χειμερινής περιόδου.

Τόνισε ιδιαίτερα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων.

Για τον απολογισμό της δράσης κατά την αντιπυρική περίοδο μίλησε αναλυτικά ο κ. Γιώτης, προϊστάμενος του τμήματος.

Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α. κος Ι. Ασπρουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που ήδη υλοποιούνται σχετικά με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Οι συμμετέχοντες στο ΣΟΠΠ αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα κατά την αντιπυρική περίοδο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατ. Αττικής και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων.

Τέθηκαν τα ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αναφέρθηκαν οι τομείς όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και ενίσχυση.

Στη συνεδρίαση επίσης παρευρέθησαν, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφ. Ανατ. Αττικής Αρχιπύραρχος Α. Τζοϊτης, οι διοικητές από τις τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ν. Μάκρης, Λαυρίου, Κορωπίου, 12ου ΠΣ, 9ου ΠΣ, 6ου ΠΣ και Οινοφύτων, αλλά και γενικότερα εκπρόσωποι από όλη την Περιφέρεια Αττικής και εκπρόσωποι από τους ΟΤΑ.

Eυχαριστίες από τους Εθελοντές Βάρης

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας Βάρης, στο κλείσιμο της αντιπυρικής περιόδου, στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους, από τα μέλη τους, συμμετείχαν καθημερινά στις βάρδιες επιφυλακής και λειτουργίας των πυροσβεστικών οχημάτων, επί 6 μήνες, αλλά και τις οικογένειες, τους φίλους, που τους συμπαραστάθηκαν με το δικό τους τρόπο ο καθένας.

Ακόμη ευχαριστούν τους χορηγούς, τους τιμούν και επιβεβαιώνουν ότι, χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους, ενδεχομένως, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Δηλώνουν ότι η Ομάδα λειτούργησε και αυτήν την χρονιά με ευθύνη, επαγγελματισμό, σοβαρότητα και ήθος, όπως αυτή γνωρίζει και λειτουργεί, όλα αυτά τα χρόνια από της ιδρύσεώς της.
Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος