Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός για τέταρτη χρονιά διοργάνωσαν εκδήλωση για την ανάδειξη της Σφηττίας οδού και του Αρχαίου Δήμου Σφηττού. Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν η μαζική συμμετοχή μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. 300 συμμετοχές κατέγραψε η οργανωτική επιτροπή, ενώ συμμετείχαν πάνω από 800 δημότες.

Η εκδήλωση με τίτλο «Σφήττιος Δρόμος 2014-«ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ»», ξεκίνησε στο αθλητικό κέντρο SAN SIRO, (στην οδό Σφηττού, λίγο πιο πάνω από τη Μονή Βηθλεέμ) με την ομιλία του λαογράφου και συγγραφέα Γιάννη Πρόφη με θέμα «Κεντρικός Υμηττός και Σφηττία Οδός: Ένας θησαυρός για το Κορωπί».

Ο Γ. Πρόφης αφού ανέφερε πολλά ιστορικά στοιχεία για τον Κεντρικό Υμηττό και τη Σφηττία Οδό πρότεινε πολλές μορφές αξιοποίησης των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων του Κορωπίου και του Υμηττού και έλαβε τις δεσμεύσεις από τον Δήμαρχο Κρωπίας για την υλοποίηση αρκετών από αυτές.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου, η οποία ευχαρίστησε πρόσωπα και φορείς που συνέδραμαν και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού, Κοινωνικής πολιτικής και Πολιτικής προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, ο οποίος ενημέρωσε για τα μέτρα ασφαλείας από την ομάδα πολιτικής προστασίας και τη υποστήριξη των αγώνων από ιατρό και πλήρωμα ΕΚΑΒ.

sfhtios-agonas-2Ο «Αγώνας Δρόμου», ο οποίος είχε φέτος αρκετές καινοτομίες, με πολλές κατηγορίες αγωνισμάτων, συγκέντρωσε όπως ήταν φυσικό πλήθος κόσμου και κυρίως γονείς. Την έναρξη των αγωνισμάτων έκανε ο Κάρολος Μαρκαριάν ενώ τιμητικά την εκκίνηση του αγώνα δρόμου ενηλίκων 4.000χλμ έκανε, ο πρώην αντιδήμαρχος, Θανάσης Πουλάκης, ένας από τους πρώτους οργανωτές της αθλητικού σκέλους του «Σφηττίου Δρόμου».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους υποστήριξαν τη φετινή διοργάνωση και προσκάλεσε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση της επόμενης Κυριακής, 23 Νοεμβρίου 2014, στις 11.30πμ, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Κρωπίας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στο Δημαρχείο, με θέμα την «Αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μεσογείων» με εισηγήσεις των, Πέτρου Φιλίππου(αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής, αρχαιολόγος) και Δημήτρη Λουκά(Δήμαρχος Λαυρεωτικής, εκπαιδευτικός) ενώ θα παρουσιαστεί πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τμήματα Χορωδιών του ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας, του ΚΑΠΗ Κορωπίου και του Δήμου Παιανίας.

 
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


Οι πρώτοι της φετινής αθλητικής διοργάνωσης στα αγωνίσματα ήταν :

1.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 150μ.

·       Αγόρια Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού : Πρώτος τερμάτισε, ο Βαν Λουτσιάνη σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα

·       Κορίτσια Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού: Πρώτη τερμάτισε, η Καραούλη Ελευθερία σε 2 λεπτά

2.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 400μ

·       Αγόρια Γ΄και Δ΄ τάξης Δημοτικού : Πρώτος τερμάτισε, ο Αλέξανδρος Μόσχος σε 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα

·       Κορίτσια Γ΄και Δ΄ τάξης Δημοτικού : Πρώτη τερμάτισε, η Αριάδνη Γκούσα σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα

3.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 600μ

·       Αγόρια Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού : Πρώτος τερμάτισε, ο Κωνσταντίνος Πάντος σε 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα

·       Κορίτσια Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού : Πρώτη τερμάτισε, η Φανή Καλαμπάκα σε 2 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα

4.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 1000μ

·       Αγόρια Γυμνασίου: Πρώτος τερμάτισε, ο Παναγιώτης Φακίνος σε 3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα

·       Κορίτσια Γυμνασίου: Πρώτη τερμάτισε, η Ειρήνη Κυριακοπούλου σε 4 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα

5.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 4.000μ

·       Αγόρια Λυκείου : Πρώτος τερμάτισε, ο Παναγιώτης Κωτσάλας σε 16 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα

·       Κορίτσια Λυκείου: Πρώτη τερμάτισε,η Μαρία Πλανάκη σε 19 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα

6.     Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, 4.000μ

·       Ανδρών : Πρώτος τερμάτισε, ο Παναγιώτης Κονταξής

·       Γυναικών: Πρώτη τερμάτισε, η Σταματίνα Ντούνη

 

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

 

Μετάλλια απονεμήθηκαν :

Στις Γυναίκες 4.000μ: Σταματίνα Ντούνη(1η θέση), Ελισσάβετ Κολλιαδήμα (2η θέση), Ευαγγελία Γρίβα(3η θέση).

Στους Άνδρες4.000μ : Παναγιώτη Κονταξή,(1η θέση), Γεώργιο Παραρά (2η θέση), Ιωάννη Γεωργάκη(3η θέση).

Στις μαθήτριες Λυκείου, 4.000μ : Μαρία Πλανάκη(1η θέση), Ευαγγελία Γούλα(2η θέση), Γεωργία Δημητροπούλου (3η θέση)

Στους μαθητές Λυκείου 4.000μ :Παναγιώτη Κωτσάλα (1η θέση), Πέτρο Μαρκαντώνη (2η θέση), Βασίλειο Κοντιζά(3η θέση)

Στους μαθητές Γυμνασίου, 1000μ: Παναγιώτη Φακίνο (1η θέση), Δημήτριο Δήμα (2η θέση), Ιγκλι Μπαράι(3η θέση)

Στις μαθήτριες Γυμνασίου, 1000μ: Ειρήνη Κυριακοπούλου(1η θέση), Ιωάννα Φουντή, (2η θέση), Ελένη Πάντου(3η θέση)

Στις μαθήτριες της Ε΄-Στ΄ τάξης Δημοτικού,600μ: Φανή Καλαμπάκα(1η θέση), Αικατερίνη Μόσχου (2η θέση), Μαρία Σταμπουλή(3η θέση).

Στους μαθητές της Ε΄-Στ΄ τάξης Δημοτικού,600μ: Κωνσταντίνο Πάντο (1η θέση), Σωτήριος Γκίκας, (2η θέση), Γεώργιος Σταμπουλής(3η θέση).

Στις μαθήτριες της Γ-Δ΄ τάξης Δημοτικού, 400μ: Αριάδνη Γκούσα(1η θέση), Ειρήνη Καλαμιώτη, (2η θέση), Αναστασία Δημητρακοπούλου(3η θέση).

Στους μαθητές της Γ΄-Δ΄τάξης Δημοτικού, 400μ: Αλέξανδρο Μόσχο(1η θέση), Άγγελο Μαρκαριάν, (2η θέση), Χέργκι Κώτση (3η θέση).

Στις μαθήτριες της Α΄-Β΄ τάξης Δημοτικού 150μ: Ελευθερία Καραούλη(1η θέση), Λίζα Πρέγκια(2η Θέση), Ελπίδα Καλούδη, Δήμητρα Σταματελοπούλου, Ιωάννα Στάικου (μοιράζονται την 3η θέση).

Στους μαθητές της Α΄-Β΄ τάξης Δημοτικού 150μ: Βαν Λουτσιάνη, (1η θέση) Στέλιος Δρίτσας, (2η θέση), Πέτρος Κορφιάτης(3η θέση).

Στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και πολιτικής προστασίας : το μετάλλιο παρέλαβε η Αθηνά Γκίκα

Στο λαογράφο-συγγραφέα Γιάννη Πρόφη.

Απονομές έκαναν, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, η πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αδαμαντία Μάλλιου, ο Γεώργιος Σπέλλας(π.πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 2011-2012), ο Αθανάσιος Πουλάκης (π.αντιδήμαρχος 2011- 8/2014), οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Πιέτρης (αντιπρόεδρος ΚΕΔΚ), Δημήτριος Λέκκας, Εμμυ Γκιόκα, ο λαογράφος Γιάννης Πρόφης, ο Νίκος Παυλίδης, μέλος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός και ο αλυτάρχης των αγώνων, Κάρολος Μαρκαριάν.

Το δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από τους : αντιδήμαρχο Διοίκησης-Οικονομικών, Ανδρέα Ντούνη, την γραμματέα του Δ.Σ και δημοτική σύμβουλο Ελένη Αδάμ, τους Δημήτριο Λέκκα, Δημήτριο Πιέτρη, Εμμυ Γκιόκα, Σταμάτιο Ντούνη. Επίσης παρευρέθηκαν και υποστήριξαν, τα μέλη του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, Νίκος Παυλίδης, Αγγελική Γκίκα, Γεωργία Σταθάκη, Ευγενία Σαλαώρα Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν: ο Δήμος Κρωπίας, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Σφηττός» και τα εθελοντικά τμήματά του, η Πολιτική Προστασία και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Κρωπίας, το αθλητικό κέντρο SANSIRO, που παραχώρησε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του, η ιατρός Μαρία Παπαμιχάλη, ασθενοφόρο και πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

 

O Δήμος Κρωπίας και το Νομικό Πρόσωπο ΔΔ «Σφηττός» ευχαριστεί :

  • Όλους τους δημότες και τους μαθητές       που συμμετείχαν
  • Τον λαογράφο –συγγραφέα Γιάννη Πρόφη
  • Τον κ. Μπάμπη Παπαχρήστου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου San Siro, τον κ. Γέωργιο Σπέλλα και το προσωπικό του San Siro
  • Τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη για την ικανοποίηση του αιτήματος       αποστολής πληρώματος ΕΚΑΒ
  • Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ
  • Την κα Μαρία Παπαμιχάλη, ιατρό
  • Τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας: Αθηνά Γκίκα, Σπύρο Κοσμά, Γεώργιο Κοσμά, Σάκη Μποτώνη, Σπύρο Μποτώνη, Θεοδωρακόπουλο Θοδωρή, Καραγιάννη Δημήτρη, Βασίλη Γκίκα, Δημήτριο Ντούνη, Ιορδάνη Γιαγκατζόγλου, Χρήστο Τσάκο, Αναστασία Ράπτη.
  • τους Ευγενία Σαλαώρα, Ελένη Κασαπιάν, Αγγελική Γκίκα
  • Τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου Κρωπίας και του ΝΠΔΔ Σφηττός, Ιωάννη Κατιμερτζόγλου, Μίλλυ Σοφρώνη, Αργυρώ Χατζή, Φώτη Τσεβά, τους γυμναστές του ΝΠΔΔ Σφηττός, Δήμητρα Μπαλωμένου, Κώστα Φραγκούλη, Βασίλη Γκέκα, Κατερίνα Παναγάκου, Ναταλία Νούτση, Παναγιώτη Υφαντή, Ελένη Ντούνη, Άννα-Μαργαρίτα Ευδαίμων.
Η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης είχε την ακόλουθη σύνθεση: Αδαμαντία Μάλλιου, πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ Σφηττός, Θοδωρής Γρίβας αντιδήμαρχος αθλητισμού-πολιτισμού και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Κάρολος Μαρκαριάν, δημοτικός υπάλληλος, πρώην Βαλκανιονίκης -παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων, αλυτάρχης

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος