Το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας έλεγε επακριβώς: Σύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βούλας – Εγκριση καταστατικού και Οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας.
Στην εισήγησή του όμως ο Δήμαρχος έβαλε και προέγκριση της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρίας! Το επεσήμανε ο Ι. Σκουμπούρης και αναγκάστηκαν και το «μάζεψαν»...

Δημοτική Επιχείρηση Βούλας: ΔΗΜΟΣ Α.Ε.!


Το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της περασμένης Δευτέρας έλεγε επακριβώς: Σύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βούλας – Εγκριση καταστατικού και Οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας.

Στην εισήγησή του όμως ο Δήμαρχος έβαλε και προέγκριση της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρίας! Το επεσήμανε ο Ι. Σκουμπούρης και αναγκάστηκαν και το «μάζεψαν».

Επίσης ο δήμαρχος στην εισήγησή του επισημαίνει ότι “η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση θα αποτελέσει το βασικό “βραχίονα” άσκησης της εν γένει πολιτικής του Δήμου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής”. Οσο δε για την Ανώνυμη Εταιρία ομολογεί δια της εισήγήσής του ότι “η επιχείρηση διαμοορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αφού η φύση λειτουργίας της είναι περισσότερο ενταγμένη στα πλαίσια της ιδιωτικής οικονομίας”.

Σ.Σ. Δήμος Α.Ε. δηλαδή!


Η Νανά Καραγιάν πρότεινε το κοινωνικό έργο να το αναλάβει ο Δήμος, το αθλητικό ο ΔΑΟΒ και το πολιτιστικό η Πνευματική Εστία και να κλείσει η δημοτική επιχείρηση που έχει εξελιχθεί σε ιδιωτική εταιρία.

Σ.Σ. Απολύτως λογικό. Τι χρειάζεται η Πνευματική Εστία και ο ΔΑΟΒ αφού τα καθήκοντά τους θα τα επιτελεί η Δημοτική Επιχείρηση;


Ο πρόεδρος του Σωματείου υπαλλήλων κ. Παναγόπουλος, διάβασε απόφαση της Ομοσπονδίας τους, η οποία πιστεύει πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Δημοτική Επιχείρηση μπορούν να υλοποιηθούν από τους υπαλλήλους του Δήμου. Μπορούν όμως για ένα μεταβατικό στάδιο, διότι πέραν της 30/12/08 αυτή η επιχορήγηση από το κράτος σταματά. Να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο ως ότου απορροφηθούν από το Δήμο. Εχει γίνει μία τέτοια εισήγηση στην ΚΕΔΚΕ η οποία το έχει αποδεχθεί.

Να συνεχίσει να λειτουργεί η παρούσα δημοτική Επιχείρηση με ένα χρονοδιάγραμμα έως ότου απορροφηθεί από το Δήμο και οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν επίσης από το Δήμο.


Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη ετάχθη υπέρ της Δημοτικής Επιχείρησης, ως μέλος της  που είναι και γνωρίζει εκ των έσω. Δεν λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επεσήμανε, αλλά γίνεται δουλειά, ενώ αντίθετα στην Πνευματική Εστία  δεν γίνεται.

Η Δ.Ε. έχει προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε τόσο την Α.Ε. που έχει άλλους σκοπούς όσο και την κοινωφελή και να δουλέψουμε προς όφελος του κόσμου.

 

Η Μαριάννα  Μαυραγάνη ως υπεύθυνη της Πνευματικής Εστίας, ήταν λογικό να ενοχληθεί από τα λόγια της Η. Τσιριγώτη ότι δεν γίνεται έργο στην Πν.Εστία πράγμα που δεν αποδέχτηκαν και άλλοι σύμβουλοι, και απαντά τονίζοντας το έργο της Πνευματικής Εστία και επισημαίνοντας ότι: Ολοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα της Δημοτικής Επιχείρησης καταβάλουν και μία οικονομική εισφορά, πλην όμως στην Πνευματική Εστία δεν γίνεται.


Ο Ι. Σκουμπούρης
με την εύστοχη παρατήρησή του διαχώρισε την κοινωφελή από την Α.Ε. γιατί η Α.Ε. χρειαζόταν να έχουν καταθέσει σχετική μελέτη.

Συμφωνούμε να γίνει κοινωφελής επιχείρηση. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί δεν μετατρέπεται η παρούσα αλλά δημιουργείται νέα.

Οι κοινωφελείς επιχειρήσεις εκτελούν έργα, μελέτες, προμήθειες τα πάντα όπως και οι Δήμοι. Ετσι λέει το νομικό πλαίσιο που έχετε φτιάξει εδώ πέρα. Ουσιαστικά αποτελούν ένα κομμάτι του Δήμου.


Μ. Καβράκος: Ο Διευθυντής της ΔΕΑΒ αφού δήλωσε ότι τον κάλυψε η Η. Τσιριγώτη, από την άλλη αναρωτήθηκε «ποια είναι τα προβλήματα της ΔΕΑΒ;»

Κερδοφόρους ισολογισμούς έχει η Δημ. Επιχείρηση και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η ισοπέδωση να κλείσει.


Οσο για να απασχοληθούν στο Δήμο οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΒ, ο διευθυντής δήλωσε ότι δεν μπορούν να δουλέψουν μέσα από το Δήμο. Διότι αυτό ισχύει μόνο για τους αορίστου χρόνου. Και από τους 50 υπαλλήλους της ΔΕΑΒ μόνο οι 5 είναι αορίστου.


Οπως επεσήμνε και ο Ι. Σκουμπούρης, η δημοτική επιχείρηση έχει αντικαταστήσει το Δήμο! Εχει 50 εργαζόμενους προσωπικό και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ενας δεύτερος  ιδιωτικός Δήμος δηλαδή, που μας λύνει τα χέρια να προσλαμβάνουν όποιον και όποτε θέλουν, (έτσι βολεύτηκαν παιδιά δημοτικών συμβούλων) να βάζουν δίδακτρα στα μαθήματα που κάνουν (υποκαθιστώντας σχολές και φροντιστήρια), να αναλαμβάνουν έργο ξεκάθαρα της δημοτικής Αρχής, την καθαριότητα των κάδων επί πληρωμή ανά κάδο παρακαλώ. Και βέβαια αναλαμβάνουν και εργολαβίες σε άλλους Δήμους! Είπατε τίποτα; 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος