Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης της Παλλήνης, πέραν των καλών εντυπώσεων που άφησε για την ποιότητα του πολιτισμού που προσέφερε, άφησε και μια πικρή γεύση στους κατοίκους, και έναν επερχόμενο κίνδυνο. Ο λόγος, η χορηγία της Reds σε συναυλία που άφησε κατά τα άλλα, πολύ καλό απόηχο...

Ολίσθημα της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης

η επιχορήγηση εκδήλωσής του με την REDS


Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης της Παλλήνης, πέραν των καλών εντυπώσεων που άφησε για την ποιότητα του πολιτισμού που προσέφερε, άφησε και μια πικρή γεύση στους κατοίκους, και έναν επερχόμενο κίνδυνο. . Ο λόγος, η χορηγία της Reds σε συναυλία που άφησε κατά τα άλλα, πολύ καλό απόηχο.

Θα μου πείτε, μα πειράζει να δεχθουμε μία χορηγία από μία εταιρία που διατίθεται; Να θυμίσουμε την περίφημη φράση που βγήκε μέσα από πικρή εμπειρία: “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”.

Και μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουμε, και πρώτος ο δήμαρχος, τις διαθέσεις της συγκεκριμένης εταιρίας για το τεράστιο κέντρο που επιδιώκει να κατασκευάσει στα όρια της Κάντζας με την Παιανία.

Δεν γνωρίζω αν ήταν επιλογή του Δημάρχου, γιατί αν ήταν, αντιβαίνει στις αρχές και τις αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, που ομόφωνα, πριν ένα χρόνο δεν δέχθηκε τη δημιουργία του πολυχώρου.

Για το θέμα έχει στείλει ανακοίνωση ο Συνδυασμός “Παλλήνη - Ενότητα και Προοπτική” καθώς και επιστολή του Αντώνη Ρεφούλια, τα οποία δημοσιεύουμε μερικώς.

Μέσα στη σφαίρα των δημαρχιακών και δημοτικών δρωμένων υπάρχουν καλώς και κακώς κείμενα. Αυτό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς φυσιολογικό αν λάβει υπόψη του τις αντίθετες απόψεις που υφίστανται σε δύο ανθρώπους, πόσο μάλλον σε σύνολο πολύ περισσοτέρων και μάλιστα για διαφορετικά συμφέροντα μέσα σ' ένα δήμο.

Πιθανόν να μην ετίθετο καν η σκέψη αυτή, αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της συναυλίας Νικολόπουλου – Μακεδόνα και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών στο κτήμα Καμπά στην Κάντζα. Ουδέν το μεμπτόν για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση σαν αυτή αν… δεν έπεφτε το μάτι του δημότη στο όνομα του χορηγού: R.E.D.S. !! Αυτός, λοιπόν, ο απλός δημότης θα κάνει συνειρμικές σκέψεις: στη R.E.D.S. δεν είναι που εναντιωνόμαστε για τις κατασκευές που θέλει να κάνει στο κτήμα Καμπά ;


Μετά απ' αυτό την καλούμε ή την δεχόμαστε να μας κάνει δώρα - σαν αυτή τη συναυλία – σαν άλλος Δούρειος ίππος; Μας «χαρίζει καραμέλες» για να μας γλυκάνει «ο καλός ο κύριος» για να μας κλείσει το στόμα και να μη μιλήσουμε για ό,τι θέλει μετά, ανενόχλητος, να κάνει εις βάρος μας; Θα ξανατολμήσουμε, λοιπόν ν' αντιταχθούμε στις επιθυμίες της; Αυτή, απλά, κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο και πιθανόν εξυπνότερο τρόπο. ΕΜΕΙΣ;;!!!

Αντ. Ρεφούλιας

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 guests και κανένα μέλος