Εφ’ όλης τη ύλης συνέντευξη τύπου, παραχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι η Νομαρχιακή Παράταξη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με επικεφαλής τον Θανάση Μπαλή... «… μετά από 20 μήνες θητείας του Νομαρχιακού Συμβουλίου αντί η Νομαρχία και ιδιαίτερα η παράταξη της πλειοψηφίας να καλεί σε ανοιχτό απολογισμό δράσης και αποτίμησης του έργου της προτιμά την οδό της σιωπής γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα το μόνο που τη διακρίνει είναι η απραξία», τόνισε με έμφαση ο Θ. Μπαλής.

ΑΠΡΑΞΙΑ διακρίνει τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 

Εφ’ όλης τη ύλης συνέντευξη τύπου, παραχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι η Νομαρχιακή Παράταξη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με επικεφαλής τον Θανάση Μπαλή.

«… μετά από 20 μήνες θητείας του Νομαρχιακού Συμβουλίου αντί η Νομαρχία και ιδιαίτερα η παράταξη της πλειοψηφίας να καλεί σε ανοιχτό απολογισμό δράσης και αποτίμησης του έργου της προτιμά την οδό της σιωπής γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα το μόνο που τη διακρίνει είναι η απραξία», τόνισε με έμφαση ο Θ. Μπαλής.

«Δεν τόλμησε – η Νομαρχιακή πλειοψηφία – ν’ αντιμετωπίσει με μια πολιτική δυναμική τα γεγονότα. […] Παραμένει απλά θεατής των εξελίξεων που απεργάζεται η κεντρική διοίκηση και σε πολλές των περιπτώσεων αποδεικνύεται δια της απόκρυψης, η συμμετοχή της».

Και συνέχισε περαιτέρω με την αναφορά κεφαλαιωδών προβλημάτων:

«20 μήνες απραξίας πάνω στα μεγάλα θέματα το μόνο που μπορούν να υποδηλώσουν είναι την πλήρη ευθυγράμμιση με τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους και εναρμόνιση της με τις πολιτικές επιλογές του κόμματος που την στηρίζει», ειδικότερα στα μεγάλα προβλήματα της Νομαρχιακής περιοχής:

1) ΥΓΕΙΑ

– Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας: σε πλήρη εγκατάλειψη, επιχειρήθηκε το ξεπούλημά του και διεσώθη την τελευταία στιγμή. (Σ.Σ. Μετά από κινητοποίηση των εργαζομένων και των κατοίκων, υπενθυμίζουμε εμείς.)

- Κέντρα Υγείας: σε πλήρη εγκατάλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και σε τεχνολογική υποστήριξη.

- Νοσοκομείο Μεσογείων: μια εξαγγελία που χρόνια μένει στα χαρτιά*.

- Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Υποκαταστήματα ΙΚΑ σε πλήρη εγκατάλειψη.

2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

- Λατομεία: το μέγεθος του εμπαιγμού το γνωρίζετε όλοι. Άλλοτε κλείνουν, άλλοτε ανοίγουν, μονίμως λειτουργούν παράνομα.

- Ασωπός – Κηφισός – Ερασίνος και μια σειρά άλλα ποτάμια και ρέματα που έχουν μετατραπεί σε αποδέκτες κάθε είδους λυμάτων.

- Ορεινοί όγκοι: Πάρνηθα – Πεντέλη – Υμηττός αφημένα στην τύχη του. Αναδασώσεις ακούμε και ποτέ δεν τις είδαμε.

- Παραλίες: η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η εγκατάλειψη δεν είναι απλά εμφανής, είναι γεγονός με αποκορύφωμα την εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο του Σχοινιά. (Σ.Σ. Βασικό πρόβλημα με τις παραλίες είναι η επιχειρηματική εκμετάλλευση και η στέρηση της ελεύθερης πρόσβασης από το λαό, με ευθύνη πρωτίστως του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.)

- Απορρίμματα: ούτε ένα βήμα μπροστά. Παραμένουν εγκλωβισμένοι και δέσμιοι στις απαιτήσεις άλλων π.χ. ΕΣΔΚΝΑ

- Αποχέτευση: ούτε ένα μέτρο αποχετευτικού δικτύου δεν έχει κατασκευαστεί και καμία προοπτική δεν υπάρχει». Αναφέρθηκε ακολούθως στο κεφαλαιώδες θέμα του περιβάλλοντος, όπως και στα θέματα της Παιδείας, των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, στον Πολιτισμό, στο οδικό δίκτυο και τη συγκοινωνία και κατέληξε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς για τον τόπο αλλά και για τους πολίτες του τα θέματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερα και ιδιαίτερα οξυμμένα. Προβλήματα που επιζητούν λύση εδώ και τώρα.

Πώς μπορεί όμως να δοθεί η λύση αφού το πολιτικό όργανο του νομού δεν έχει την τόλμη και τη διάθεση να μπει μπροστάρης και διεκδικητής της επίλυσης των προβλημάτων του; Όταν ο εκλεγμένος Νομάρχης και οι Σύμβουλοί του λειτουργούν με την αντίληψη του διορισμένου Κυβερνητικού Νομάρχη; Όταν είναι απόντες από όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις και παρόντες στη συνδιαχείριση και στη συνδιαλλαγή με την κεντρική εξουσία (π.χ. Βατοπέδι)».


Τοποθετήθηκαν όλοι οι Σύμβουλοι της παράταξης και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων του Τοπικού Τύπου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προβλημάτων του Νομού μας.

Παραμένει επί της ουσίας μετέωρο το ερώτημα του υποφαινόμενου ως εκπροσώπου της ΕΒΔΟΜΗΣ, αν και απαντήθηκε από τον Θ. Μπαλή με μετατόπιση του βάρους στην πρωτοβάθμια τοπική Αυτοδιοίκηση και τούτο γιατί και το ΠΑΣΟΚ έχει την ανάλογη αντίληψη της «ελεφαντίασης», του γιγαντισμού της Τ.Α.


Η ερώτηση έχει ως εξής και την καταγράφουμε γιατί θα ακολουθήσει προσεχώς αρθρογραφία:

Κύριε Μπαλή, με τις εισηγήσεις σας, αλλά και τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που σας έθεσαν οι εκπρόσωποι Τύπου, καλύψατε ένα ευρύτατο φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Νομαρχία, καταδεικνύοντας ότι και τη διάθεση έχετε ν’ ασκήσετε ισχυρότερη παρέμβαση, αλλά και την επιθυμία κι ελπίδα να την ασκήσετε ως Νομαρχιακή εξουσία. Ερωτώ όμως:

Ποιάς Νομαρχίας; Όταν με την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καποδίστρια ΙΙ» καταργείται η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και δημιουργείται – με τη συμφωνία και της δικής σας παράταξης – μια περιφέρεια της έκτασης όλης της Αττικής, κι ενός πληθυσμού 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Δηλαδή, δύο φορές τα Σκόπια. Αυτό είναι κράτος, δεν είναι Νομαρχία.

 

* Για να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να πούμε ότι όσον αφορά την δημιουργία Νοσοκομείου, ο Νομάρχης, έχει πρωτοστατίσει με σειρά εκδηλώσεων για την δημιουργία του.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 350 guests και κανένα μέλος