Και στις ιστοσελίδες “πονηρού” περιεχομένου “χτύπησαν” οι hackers και άντλησαν όλα τα προσωπικά στοιχεία 32.000 χρηστών, από τα bourdela.com και adultforum.gr.

Οι ανωτέρω ιστοσελίδες είναι ιστοσελίδες “ιδιαίτερου περιεχομένου” (για ενηλίκους), και αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκονται εντός των 350 ιστοσελίδων με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελληνική επικράτεια!

Οι άγνωστοι, μέχρι τώρα hackers, που επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες κατάφεραν να αντλήσουν σχεδόν όλα τα στοιχεία της βάσης δεδομένων και να τα δημοσιοποιήσουν στο Internet.

Στα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι άγνωστοι και έθεσαν στην διάθεση του SecNews, φαίνονται σαφώς:

α) το username και ο κρυπτογραφημένος κωδικός πρόσβασης του κάθε χρήστη (συμπεριλαμβανομένων και των διαχειριστών)

β) η IP διεύθυνση προέλευσης πρόσβασης του χρήστη

γ) οι εγγεγραμμένες email διευθυνσεις.

Οι επιτιθέμενοι έχουν αποκρύψει στοιχεία της βάσης, όπως πλήρη IP διεύθυνση και e-mail έτσι ώστε να μην μπορούν να τύχουν κακόβουλης χρήσης από άλλους hackers και στοχοποιηθούν αθώοι.

Επιπλέον όπως αναφέρουν έχουν στην διάθεσή τους συζητήσεις μελών της ιστοσελίδας καθώς και λοιπές προσωπικές πληροφορίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με μια πρόχειρη ανάλυση του τμήματος της βάσης που δημοσιοποίηθηκε εντοπίστηκαν προσβάσεις από γνωστές δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, εταιρείες, αλλά ακόμα και από θυγατρικές Ελληνικών Τραπεζών!!

Οι χρήστες που διαθέτουν λογαριασμό στις επίμαχες ιστοσελίδες adultforum.gr και bourdela.com θα πρέπει να αλλάξουν ΑΜΕΣΑ κωδικούς πρόσβασης. Αν ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται και σε άλλες υπηρεσίες (πχ e-mail, social networks) να αλλάξει ΑΜΕΣΑ και αυτός.            

                   πηγή: SecNews

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 287 guests και κανένα μέλος