Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου (Γ.Τ.) του Υφ. Εξωτερικών Π. Δούκα της 12ης Σεπτεμβρίου, καταρίπτεται ο ισχυρισμός της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της ίδιας ημέρας, που επικαλείται δήλωση του Υφυπουργού της 9ης Σεπτεμβρίου ότι «Δεν έχω υπογράψει ούτε μια σπιθαμή ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί».
Το Έθνος σε πρωτοσέλιδο κύριο θέμα γράφει: «ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ η εμπλοκή Δούκα» και αναφέρεται στην κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό Πρωτοκόλλου 16651/26-7-2006...

Ανέτρεψε την “αποκάλυψη” εφημερίδας

ο Πέτρος Δούκας Και …ομολόγησε!...

 

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου (Γ.Τ.) του Υφ. Εξωτερικών Π. Δούκα της 12ης Σεπτεμβρίου, καταρίπτεται ο ισχυρισμός της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της ίδιας ημέρας, που επικαλείται δήλωση του Υφυπουργού της 9ης Σεπτεμβρίου ότι «Δεν έχω υπογράψει ούτε μια σπιθαμή ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί».

Το Έθνος σε πρωτοσέλιδο κύριο θέμα γράφει: «ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ η εμπλοκή Δούκα» και αναφέρεται στην κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αριθμό Πρωτοκόλλου 16651/26-7-2006.


Στην ανακοίνωση του Γ.Τ. του Υφ. Εξωτερικών Π. Δούκα αποδεικνύεται ότι η «αποκάλυψη» της εφημερίδας ήταν κενή περιεχομένου διότι «από την προηγούμενη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου είχαν ενημερωθεί στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι του Τύπου με ενημερωτικό σημείωμα».

Στο ενημερωτικό σημείωμα λοιπόν της 8/9/2008 αναφέρεται: «Η μοναδική απόφαση που έχει συνυπογράψει ο κ. Π. Δούκας, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (σ.σ. Ευαγγ. Μπασιάκος) (Α.Π. 16651/26.7.2006) αφορούσε την ανάθεση στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου*, ως του μόνου κατά το νόμο αρμοδίου οργάνου για τέτοιες περιπτώσεις, της εποπτείας «ανταλλαγής της λίμνης Βιστωνίδας – Νταλιάνη και των παραλίμνιων εκτάσεων αυτής ανηκουσών(!) στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, με διαθέσιμα ακίνητα του Δημοσίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων […] αφού προηγουμένως εγκριθούν από τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου».


Ο Π. Δούκας ομολογεί


Τι συνάγεται όμως απ’ όλα τα παραπάνω; Ομολογία του Πέτρου Δούκα συνυπογραφής μιας υπουργικής απόφασης που:

1. Αναγνώριζε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν με χρυσόβουλα και φιρμάνια στην μονή Βατοπεδίου του Εφραίμ.

2. Ανέθετε στην ΚΕΔ να κάνει τις άκυρες, προκλητικές και σκανδαλώδεις ανταλλαγές, σε βάρος και ζημία του ελληνικού δημοσίου.

3. Η κατεύθυνση της ΚΥΑ με στοιχεία Β. που λέει ότι «η αξία των ανταλλασομένων ακινήτων θα καθορισθεί από το σώμα Ορκοτών Εκτιμητών, καταρρακώνει το κύρος οιωνδήποτε “ορκωτών” φορέων, ακόμη και των ενόρκων, γιατί πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί δίκαια εκτίμηση όταν η εφορία, με βάση τις αντικειμενικές αξίες – που συνηθέστατα είναι κατώτερες από τις εμπορικές – εκτιμά ένα κτήμα 150 στρεμμάτων στο Λαύριο, προς 6.081€/στρέμμα και η ανταλλαγή γίνεται με 3.751€ (συμβόλαιο 2821/2007). Δηλαδή σχεδόν τα μισά.

– Πώς είναι δυνατόν, ένα άλλο στο Γραμματικό, αξίας κατά την εκτίμηση της εφορίας, συνολικά 9.993.264€ ν’ ανταλλάσεται με αντίστοιχο της λίμνης Βιστωνίδας κατά την εκτίμηση της ΔΟΥ στο 1/10 σχεδόν, ήτοι 1.371.000€. Δηλαδή η ΔΟΥ το εκτίμησε 3.000€/στρέμμα και ανταλλάχτηκε με 441,5 €/στρ. (Συμβόλαιο 2822/2007).

– Πώς είναι δυνατόν ένα τρίτο συμβόλαιο (σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας), το 3191 της 17/7/2008, ν ‘ ανταλλάσσεται ακίνητο στο Γραμματικό, συμφωνημένη – μεταξύ Μονής και Υπουργείου αξίας 1.111.278€ όταν η Εφορία το έχει εκτιμήσει στο υπερδεκαπλάσιο, δηλαδή 11.755.965€ και μισό!

Όταν υπάρχει τέτοια πρόκληση και «σκανδαλισμός», τι αισθήματα δημιουργούνται στον πολίτη που τον στίβουν; Ποια “φορολογική συνείδηση” καλλιεργείται; Αλλιώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τον “παραγωγικό1” ρασοφόρο, τους διαπλεκόμενους πολιτικούς και αετονύχηδες επιχειρηματίες κι αλλιώς τη “ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας”, τους 650.000 μικροεπιτηδευματίες που … “κλέβουν” την εφορία(!), ενώ θα μπορούσαν να φορτωθούν στον δημόσιο κορβανά, ή να επανδρώσουν τις στρατιές των ανέργων.

Όσοι γνωμοδότησαν θ’ απαλλαγούν δια βουλεύματος, διότι δεν θα αποδειχθεί “δόλος”2. Οι Υπουργοί, ελαφρά κι αγαθή τη καρδία, απλά “παραπλανήθηκαν”.  “Αμάρτησαν” για ιερό σκοπό! (κουνάω με θλίψη το κεφάλι μου). Οποία κατάντια για την πολιτική και την συνείδηση των πολιτικών.


––––––––––––––––––

* Η ΚΕΔ υπόκειται στην εποπτεία του Υπ. Οικονομίας, και Οικονομικών. Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔ είναι ο Κ. Γκράτσιος ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή προσωπικά από τον Κ. Καραμανλή.

1. Εφραίμ: εβραϊκά σημαίνει παραγωγικός, αποτελεσματικός…

2. Απόστολος Κακλαμάνης

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος