H πρώτη δημοτική συνεδρίαση του Δήμου 3Β, (22/9) είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, ιδιαίτερα από τα έδρανα της μειοψηφίας, όπου διαφαίνεται ότι θα υπάρχει ένας γόνιμος κριτικός λόγος.

Οι ερωτήσεις τους ήταν σύντομες και μεστές. Οι παρατηρήσεις τους επίσης.

Εκαναν κάποιες χρήσιμες επισημάνσεις.

― Να θέτουν θέματα οι πολίτες και οι Σύλλογοι (Θ. Ματόπουλος)
― Εχει πολύ μεγάλη σημασία ο σεβασμός του χρόνου (Δημοσθ. Δόγκας)
― Οι Παιδικές χαρές που αφήνονται στην ευθύνη των γονιών... (Κώστας Πασακυριάκος)
― Να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες (Δημήτρης Κιούκης).

Ιδιαίτερα “διαβασμένος” ήταν ο Θάνος Ματόπουλος, αφού σε κάθε θέμα έβρισκε και ένα λάθος ή παρατήρηση.

Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης η αναμόρφωση προϋπολογισμού προκειμένου:

1) να ψηφίσουν κονδύλι για λογιστική υποστήριξη υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικές εταιρείες.

d.s.3b-2014Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος το αιτιολόγησε ότι «είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις ίδιες λογιστικές ανάγκες του, λόγω της ενδοκινητικότητας του προσωπικού. Υπάρχει κενό προσωπικού».

Ο Σπ. Πανάς διαφώνησε τονίζοντας ότι: «Είναι παράνομη η λογιστική υποστήριξη από ιδιώτες και γίνεται η αρχή να δίνονται εξωδημοτικά».

2) Να εγκριθεί κονδύλιο για την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα.

Ο Σπ. Πανάς τόνισε ότι ο Γεν. Γραμματέας είναι απαραίτητος στο Δήμο για να μπορεί να συντονίζει, αλλά όσες φορές το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουδέποτε το ψήφισαν.

Ολο τον προηγούμενο χρόνο αφιέρωσαν ώρες δημοτικών συνεδριάσεων για το 6ο Νηπιαγωγείο και τελικά βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Τα παιδιά στο δρόμο...

Η λύση που έχει προκριθεί, όπως είπε ο δήμαρχος, είναι η μεταβατική στέγασή του στον προαύλιο χώρο (προκάτ αίθουσα) του 1ου Δημοτικού, κάτι που πέρυσι δεν ήθελαν να ακούσουν!

Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Βάσης (πρόεδρος) και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος.

Τις προσλήψεις προσωπικού που είχαν απορρίψει τον περασμένο Δεκέμβριο και ξεσήκωσαν την οργή γονιών που τα παιδιά τους είχαν καταθέσει αιτήσεις και έχασαν άλλα προγράμματα, ήταν το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Ετσι τώρα πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και ζητούν 110 εργαζόμενους.

- Επί 3 χρόνια ασφάλιζαν 13 αυτοκίνητα του Δήμου που ήταν σε αχρηστία! Κάθε χρόνο τα ασφάλιζαν ενώ δεν ήταν ικανά να κινηθούν, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος.

Και προκύπτει βέβαια το ερώτημα από εμάς; Ποιος είναι αρμόδιος γι’ αυτό; Γιατί έχουν ξοδευτεί κάποιες χιλιάδες ευρώ για αέρα! Η υπηρεσία δεν γνώριζε; προϊστάμενοι δεν υπήρχαν; αρμόδιος αντιδήμαρχος και εν τέλει και ο δήμαρχος;

- Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στείλουν στον εισαγγελέα την άδεια του πρώην “Καστέλο”, επανέφεραν στο Δ.Σ. γιατί είχαν σημειωθεί λάθος (αναγραμματισμός) οι αριθμοί των δύο αδειών.

Ο Θ. Ματόπουλος ανέφερε ότι το είχε πει στην δημοτική σύμβουλο Ηλέκτρα Τσιριγώτη ότι είναι λάθος οι αριθμοί και να το προσέξει.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους δημότες οι τόσες πολλές διαγραφές χρεών στο πρώτο κιόλας συμβούλιο (38 θέματα) με διάφορες αιτιολογίες. Με μικροποσά αλλά και πολλών χιλιάδων ευρώ.

Eνημέρωση για τη συνάντηση με την «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» έκανε ο δήμαρχος

“Να μη μείνουμε απέξω από οποιαδήποτε αναπτυξιακή κίνηση”

Για τη συνάντηση των δημάρχων με την εταιρεία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.”, που γράφουμε και σε άλλες σελίδες, ενημέρωσε το σώμα στο δημοτικό συμβούλιο της 22/9 ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Πριν 15 ημέρες ξεκίνησε μία τοπική αμφικτυονία με τη συμμετοχή 7 δημάρχων. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Ματιάτη «αυτό που ετέθη είναι ότι υπάρχουν κομβικά ζητήματα. Πίσω απ’ αυτά δεν θα υπάρξουν υποχωρήσεις.

Το Μάιο ξεκινάει master plan. Οι χρήσεις που θα επιτρέπονται θα είναι απόφαση των πολιτών και του Δήμου. Οποιαδήποτε εκμετάλλευση μπορεί να προκαλέσει τοπικές επιβαρύνσεις. Θα πρέπει να γίνουν υποδομές για οποιαδήποτε επενδυτικά πλάνα. Είδαμε του Μοσχάτου και είναι πάρα πολύ καλό.

...Οποιοδήποτε οικονομικό όφελος προκύψει το οποίο θα αποδίδει οικονομικό όφελος στην περιοχή, δεν θα πρέπει να βρει τους Δήμους απέξω και μακριά.

Θα κληθούμε να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Θα τις συζητήσουμε εδώ. Να μη μείνουμε έξω από οποιαδήποτε αναπτυξιακή κίνηση»

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 guests και κανένα μέλος