Πριν μερικούς μήνες, το κίνημα έβαλε έναν τρελό στόχο – να οργανώσουν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου έγινε πραγματικότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη και σε πάνω από 2.000 πόλεις του κόσμου. Mια παγκόσμια κινητοποίηση έξι φορές μεγαλύτερη απ’ οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν!!!

Στη Νέα Υόρκη, κατέκλυσαν 80 οικοδομικά τετράγωνα: Οπως σημειώνουν στη σελίδα τους Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.: «Πάνω από 675.000 από εμάς διαδηλώσαμε σ’όλο τον κόσμο εκφράζοντας την αγάπη μας προς όλα όσα κινδυνεύουν απ΄την κλιματική αλλαγή, αλλά και την ελπίδα μας ότι μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται με 100% ασφαλή, καθαρή ενέργεια.

avaz-proedrosΜαζί γράψαμε ιστορία, αλλά αυτή ήταν απλά η αρχή. Η κρίσιμη σύνοδος του Παρισίου θα γίνει σε 15 μήνες – εκεί πρέπει να υπογραφεί μια διεθνής συνθήκη. Οι χώρες του κόσμου έχουν συμφωνήσει να καταθέσουν εθνικές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι τον Μάρτιο που μας έρχεται. Το κίνημά μας λοιπόν θα χωριστεί για να επικεντρωθούμε σε εθνικούς στόχους. Αλλά κάθε μήνα μέχρι τη σύνοδο στο Παρίσι θα συσπειρωνόμαστε και σε παγκόσμιο επίπεδο ξανά και ξανά και θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι κρούοντας το τύμπανο της αλλαγής, απαιτώντας 100% καθαρή ενέργεια, μέχρι που οι ηγέτες του κόσμου να μην έχουν άλλη επιλογή απ’το να μας ακολουθήσουν. Το κίνημα που όλοι και όλες μας περιμέναμε έχει δημιουργηθεί».

avaz-nΗ εφημερίδα Guardian αναφέρθηκε σε «οργανωτικό θρίαμβο» του Avaaz και το BBC είπε πως «οι δράσεις τράβηξαν στους δρόμους πιο πολύ κόσμο από κάθε άλλη φορά, χάρη στην οργανωτική δύναμη του κοινωνικού δικτύου του Avaaz».

Το Avaaz είναι ένα κίνημα 38 εκατ. πολιτών απ’όλο τον κόσμο το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες.). Mάθε περισσότερα στο www.avaaz.org/el/contact ή πάρε τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 383 guests και κανένα μέλος