Αιφνιδιαστική εφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια υπαλλήλων του Δήμου

 

Ο νέος δήμαρχος, Ηλίας Ψινάκης, του Δήμου Μαραθώνα έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αφού με το καλημέρα δέχθηκε επώνυμη καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου, όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου. Οτι δηλαδή μία ημέρα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος ξηλώθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οικονομικού τμήματος του δήμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε USB, αντίγραφα marathonas-logoτων οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του δήμου.

Ετσι ο Ηλ. Ψινάκης πήγε στη ΓΑΔΑ (8/9), όπου κατέθεσε, επί τρεις ώρες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Οικονομικής Υπηρεσίας Μαραθώνα.

«Όταν κάποιος σου κάνει επώνυμα καταγγελία, εγώ δεν μπορώ αυτό να το κρατήσω, δεν είναι κουτσομπολιό. Εχω εμπιστοσύνη στην καλύτερη υπηρεσία της Ελλάδας», δήλωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

Ετσι, μετά την καταγγελία, η Αστυνομία έκανε έφοδο (10/9) σε σπίτια δύο υπαλλήλων του Δήμου και τριών αντιδημάρχων και βρήκε ...λαβράκια.

Κατάσχεσαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και τέσσερα USB sticks, που θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σχετικά

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνήθηκε υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων και λοιπών πράξεων, σε Δήμο της Αττικής.

Προηγήθηκε πρόσφατη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,

στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν (10/9) το πρωί νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε ημεδαπών.

Συνολικά βρέθηκαν κmarathonas-psinakisαι κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους. Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δηλώσεις Ηλία Ψινάκη

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης στο www.neww.gr, όταν θα διαθέτει κάποια στοιχεία θα καλέσει τα μέσα ενημέρωσης και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι υπάλληλοι του Δήμου εργάζονται απίστευτες ώρες, εθελοντικά και ήδη έκαναν πράγματα σε 5 ημέρες, που σε άλλη περίπτωση θα χρειάζονταν 5 μήνες.

Ενας μάνατζερ λοιπόν δήμαρχος στο τιμόνι του Μαραθώνα και τα πρώτα βήματα είναι θετικά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 guests και κανένα μέλος