Πριν καλά καλά ορκιστούν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, τους ήρθε το “γράμμα”.

Γράμμα με ένα οχτασέλιδο ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να το συμπληρώσουν με όλα τα στοιχεία που αφορούν το Δήμο: Τι περιουσιακά στοιχεία διαθέτει, τι υποδομές, ποια η κοινωνική κατάσταση του Δήμου, τι απορρίμματα βγάζουν, ποια είναι τα οικονομικά τους και ...την κάλτσα του παππού τους, εν ολίγοις.

“Ελληνογερμανική Συμμαχία”, λέγεται αυτή που το έστειλε και ζητάει να δοθεί κάθε λεπτομέρεια για το προφίλ ενός εκάστου δήμου.

Α, και αν υπάρχουν σχέσεις με δήμους από τη Γερμανία και ελληνογερμανικούς συλλόγους.

Θυμάστε τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ που πριν δύο χρόνο περίπου αλώνιζε ανά τους Δήμους;

Το 2012 ξεκίνησε η «Ελληνογερμανική Συνεργασία», που σε πρώτη φάση είχε ως σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας από Γερμανούς εμπειρογνώμονες.

Και βέβαια, τότε, βρήκε πολλούς πρόθυμους Δήμους και Περιφέρειες έτοιμους να δεχτούν και να αξιοποιήσουν τα σχετικά... φώτα, υπογράφοντας πρωτόκολλα συνεργασίας.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της ...μπίζνας.

Και βέβαια προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα και το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να απαντήσει το ποιος και πότε εκχώρησε τέτοιο δικαίωμα, να παρακολουθείται και να καταγράφεται η κατάσταση των τοπικών κοινωνιών μας.

Αντιδράσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς εργαζομένων είναι ήδη σφοδρές. Το ερωτηματόλογιο ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προειδοποιεί τους αιρετούς να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει».

Ρένα Δούρου: Οφείλουμε οι αιρετοί να πάρουμε θέση”

«Με την υπόμνηση ότι η «Ελληνογερμανική Συμμαχία» απέφυγε να αποστείλει το ερωτηματολόγιό της στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, θέτω το εξής ερώτημα: Σε τι αποσκοπεί η αποστολή του Ερωτηματολογίου αυτού σε Περιφέρειες και Δήμους; Η απάντηση είναι απλή. Και μόνο η πρωτοβουλία αποστολής του ερωτηματολογίου φανερώνει το πνεύμα της προσέγγισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους των συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία εκφράζει και προωθεί η «Ελληνογερμανική Συμμαχία». Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό πνεύμα απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων – εγχώριων ή ξένων».  

ποιος είν’ αυτός που λέει δικά του τα δικά μας

«Θεωρούμε δεδομένο ότι η μοναδική τύχη που αξίζει να έχει το “ερωτηματολόγιο Φούχτελ”, είναι να επιστραφεί στον αποστολέα ως απαράδεκτο.

...”Πες του να φύγει και να πάει να…”, απαντά ο βουλευτής Β’ Αθήνας

Οδυσσέας Βουδούρης με το στίχο του Παπακωνσταντίνου.

Δήμαρχος Βιάννου

«...την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννου είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών* που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων», ήταν μερικά απ’ όσα είπε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

* Οι 461 δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 1943 και συνοδεύτηκαν από πυρπόληση των περισσότερων χωριών, λεηλασία και καταστροφή της συγκομιδής σε αντίποινα για την υποστήριξη και συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην αντίσταση της Κρήτης.

Ερώτηση στη Βουλή

fouxtel-xarthsΟ βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητάει να πληροφορηθεί, αν η ενέργεια του «απεσταλμένου» της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πραγματοποιηθεί, και αν ναι, για ποιο λόγο δεν την ανέλαβε ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών «ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού».

Στην αντίθετη περίπτωση γιατί δεν έχει προχωρήσει σε διάψευση της, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση, «ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τις εντολές εντεταλμένων της Γερμανικής Κυβέρνησης».

σ.σ. Περιμένουμε να δούμε ποιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θ’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Φούχτελ. Εμείς τους προκαλούμε να μας απαντήσουν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος