Απαιτείται ύψιστη προσοχή για πυρκαγιές

 

Διανύουμε τον μήνα με τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών. Για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή εντείνει τις δράσεις πυροπροστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει και συγχρόνως καλεί τους κατοίκους σε επαγρύπνηση. Για την αποτελεσματική προστασία του πρασίνου από τις πυρκαγιές, είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων.

Για το λόγο αυτό υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες οικοπέδων η υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση ξερών χόρτων από τις ιδιοκτησίες τους, ενώ όλοι οι δημότες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανάφλεξης.

Σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς, αλλά και για κάθε ύποπτη κίνηση που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή τους, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα το Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα εξής τηλέφωνα:

-       στο 199 με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

-       στο 210 8960156 με το Κέντρο Ασύρματης Επικοινωνίας που δημιουργήθηκε στο Δήμο Βάρης – Βούλας για την υποστήριξη των ομάδων πυρασφάλειας και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Με την ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων, θα διαφυλάξουμε και αυτό το καλοκαίρι τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 397 επισκέπτες και κανένα μέλος