Στις πλάτες των Ελλήνων μεταφέρει η συγκυβέρνηση το χρέος του Μέγαρου  245 εκατ. ευρώ. Η κρατικοποίηση των δανείων επιβλήθηκε για το «κούρεμα» των δανείων του ΔΟΛ και του Πήγασου, ίσως και άλλων Ομίλων ΜΜΕ, προκειμένου να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Το όραμα του Χρήστου Λαμπράκη δεν πέρασε ποτέ στον ΔΟΛ, αλλά το βάρος του μεταφέρθηκε στους πολίτες, χωρίς καν να αναζητηθούν οι ευθύνες για την οικονομική πορεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ, θυμίζουμε, μετείχε επί πολλά έτη ο διευθυντής Ειδήσεων του Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ύστερα από απόφαση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου.
Χωρίς να ανακοινωθεί αν υπάρχει ζημία για τον προϋπολογισμό, το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει τη μεταβίβαση στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ως ένα είδος «ανταλλάγματος».

Κοστολόγηση για την αντικειμενική και την εμπορική αξία των κτιρίων δεν έχει ανακοινωθεί, όπως δεν έχει διευκρινιστεί και τι θα γίνει με τη χρήση τους, αν θα παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ ή θα παραμείνουν στο Δημόσιο για την ανάληψη, εκ μέρους του κράτους, χρέους ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Πηγή: e-inon.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 441 guests και κανένα μέλος