Σύναψη προγραμματικής σύμβασης αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τη στέγαση σχολικής μονάδα στο Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου. Συγκεκριμένα πρόκειται να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο και χώρος για τη Δημιουργική Απασχόληση, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς, που παρευρισκόταν στο συμβούλιο...

Δραματική έλλειψη γης

για σχολικές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο

 

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τη στέγαση σχολικής μονάδα στο Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου. Συγκεκριμένα πρόκειται να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο και χώρος για τη Δημιουργική Απασχόληση, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς, που παρευρισκόταν στο συμβούλιο.

Ο Φ. Μαγουλάς ενημερώνοντας το Ν.Σ. εξήγησε ότι «είναι τεράστιο το πρόβλημα στέγασης στο Μαρκόπουλο. Προσπαθούμε να βρούμε κτήρια να στεγάσουμε τα σχολεία. Είναι μεγάλο το πρόβλημα.

Πιέζουμε τον ΟΣΚ. Ο ΟΣΚ μας λέει “δώστε μας γη να σας κάνουμε κτίρια”.

Το Πόρτο Ράφτη, πολεοδομικά είναι οικισμός Β’ κατοικίας που δεν προβλέπονταν σχολικές εγκαταστάσεις. Όμως  απ’ την άλλη αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι μισή ώρα από την Αθήνα και επιλέγεται πλέον ως μόνιμη κατοικία. Ακίνητα δεν υπάρχουν. Πριν 5 ημέρες πήραμε απόφαση και υπόγραψα τη λήψη δανείου 530.000 ευρώ για να αγοράσουμε γη προκειμένου να χτίσουμε σχολική μονάδα.

Ο Δημ. Μπαρούτας τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει το κράτος να δώσει λύσεις για τις σχολικές μονάδες. Οικόπεδα υπάρχουν· για σχολεία δεν υπάρχουν. Ας προχωρήσει το κράτος ακόμα και σε απαλλοτρίωση όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι Νόμοι.

Η εξαγορά γης με την εμπορική τιμή και οι απαλλοτριώσεις είναι χρονοβόρες διαδικασίες που παίρνουν χρόνια και δεν εξυπηρετούν, τόνισε ο Δήμαρχος. Θέλει 4 χρόνια για διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος