Δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται τη συντήρησή τουΚραυγή αγωνίας, απέστειλε η αν. διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου 3Β, Αννέτα Ρούσσου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δήμαρχο και τον προεδρο του Δ.Σ., με επιστολή της, για το πράσινο που δεν συντηρείται και τις προμήθειες υλικών που δεν αγοράζονται με αποτέλεσμα να αργοπεθαίνει ό,τι πράσινο διαθέτει ο Δήμος 3Β.

Kραυγή αγωνίας, που όμως έπεσε στο κενό, αφού ούτε η επιστολή δεν διαβάστηκε για να ενημερωθεί το Σώμα, σαν να μην τους αφορά!!!

Ολοι κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί γιατί φυτεύονται παρτέρια με εποχιακά λουλουδάκια, αν και είναι ωραίο, αλλά υπερβολή σε εποχή κρίσης. Αλλά το να πάμε στην άλλη άκρη είναι απολύτως αρνητικό. Δεν είναι δυνατόν επί δύο χρόνια να μη συντηρείται το πράσινο και η Οικονομική Επιτροπή μόνιμα να απορρίπτει το κονδύλι ως να μην ενδιαφέρεται για το τί μέλλει γενέσθαι. Ακόμη και την προηγούμενη εβδομάδα, απέρριψαν το αίτημα, ενώ είχε κατατεθεί η επιστολή της διεύθυνσης πρασίνου.

Και η αντίφαση: στα δημοτικά συμβούλια έρχονται και καταγγέλουν ότι ξεραίνονται τα πράσινα που φύτεψε ο δήμαρχος. Δεν ποτίζονται καν!!!!

Την επιστολή της Αν. Ρούσσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Κικίλιας, έκρινε στο δημοτικό συμβούλιο της 16/7/14 να την αναγνώσει στο σώμα, πράγμα που ξεκίνησε να κάνει και τον διέκοψε ο Γ. Νιτερόπουλος, με το αιτιολογικό ότι αφού δεν απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας αφορά!

Ο πρόεδρος αντέτεινε πώς ό,τι έγγραφο έρχεται στο προεδρείο διαβάζεται στο σώμα, αλλά ο Γ. Νιτερόπουλος είχε άλλη άποψη και δεν ολοκλήρωσε την ανάγνωση ο πρόεδρος.

Κανένας από τους συμβούλους δεν αντέδρασε· ούτε από περιέργεια για το τί λέει αυτή η επιστολή που στέλνει η διευθύντρια περιβάλλοντος και πρασίνου!

Ομως, κυρίαρχο όργανο του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και εκείνο είναι που το αφορά απολύτως, πέρα και πάνω από το δήμαρχο και τον πρόεδρο.

Τι γράφει όμως η επιστολή που αγνόησε το δημοτικό συμβούλιο;

Η επιστολή περιγράφει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην διεύθυνση περιβάλλοντος από έλλειψη προμηθειών και κρούει τον κώδωνα, ότι θα χαθούν τα πράσινα που επί δεκαετίες έχει ξοδέψει ο Δήμος (ο δημότης δηλαδή) τεράστια ποσά για να έχει πράσινο το οποίο θα χαθεί.

Γράφει συγκεκριμένα η επιστολή (αρ. πρωτ. 34365/8.7.14):

Οπως γνωρίζετε, διανύουμε τη δεύτερη συνεχή χρονιά κατά την οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, δεν εγκρίνει τη διάθεση - δέσμευση πίστωσης και τη σχετική διαδικασία για την εκτέλεση των βασικών προμηθειών του τμήματος Ανάπτυξης και συντήρησης πρασίνου, ήτοι:

1. Προμήθεια φυτών, σπόρων, έτοιμου χλοοτάπητα, χώματος, ειδών φυτοπροστασίας και λίπανσης και λοιπών υλικών πρασίνου, προϋπολογισμού 49.999,73€.

2. Προμήθεια υλικών αυτόματου ποτίσματος, προϋπολογισμού 14.998,80€, παρά το γεγονός ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των ετών 2013 και 2014.

Επανερχόμενοι στο ίδιο θέμα, σας ενημερώνουμε ότι οι υπάρχοντες αστικοί και περιαστικοί χώροι πρασίνου, για να διατηρηθούν απαιτούν τακτική συντήρηση που αποτελεί τη βασική αρμοδιότητα του Τμήματος Ανάπτυξης και Συντήρησης πρασίνου. Η συντήρηση και η διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου της πόλης δεν εξασφαλίζεται απλώς με εργασίες κλάδευσης δέντρων, θάμνων και κοπής χλοοτάπητα. Η διατήρηση του πρασίνου της πόλης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς τα απαραίτητα κηποτεχνικά υλικά, που αφορούν κυρίως στην φυτοπροστασία, στις λιπάνσεις, στη συμπλήρωση φυτικού υλικού, στις επανασπορές και στην ορθολογική άρδευση. Χωρίς αυτά οι χώροι πρασίνου για τους οποίους έχουν επενδυθεί εδώ και δεκαετίες δημόσια κονδύλια θα καταστραφούν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, πέραν της οικονομικής ζημίας, την υποβάθμιση και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Επειδή το χρονικό διάστημα που δεν έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε σχετική προμήθεια είναι πολύ μεγάλο και τα αποθέματα υλικών του τμήματος έχουν εξαντληθεί προ πολλού, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο έργο που έχουμε υποχρέωση να επιτελέσουμε, παρ’ όλες τις υπερβάλλουσες προσπάθειές μας και την αγορά των πλέον απαραίτητων υλικών φυτοπροστασίας, με προσωπικά έξοδα των εργαζομένων στη Διεύθυνση, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους. Η κατάσταση αυτή επιτείνεται ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της εκδήλωσης πλήθους προσβολών του φυτικού υλικού, λόγω του ήπιου χειμώνα και της πρόωρης εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, οι βλάβες, η φυσιολογική φθορά στα δίκτυα αυτόματης άρδευσης και η έλλειψη υλικών για την αποκατάστασή τους, έχουν σαν αποτέλεσμα, αφενός την αυξημένη κατανάλωση νερού και αφετέρου την απώλεια φυτικού υλικού.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται επιτακτική η έγκριση των προαναφερόμενων προμηθειών και η άμεση εκτέλεσή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι του τμήματος Ανάπτυξης και συντήρησης Πρασίνου, και το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες για την προστασία του πρασίνου της πόλης.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Η αν. Διευθύντρια

Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Αννέτα Ρούσσου

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 επισκέπτες και κανένα μέλος