Με πλήρη μυστικότητα εν πλω η υδρόλυση στα νότια της Κρήτης


«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση με το Αμερικάνικο πλοίο «CAPE RAY» στο οποίο έχουν μεταφερθεί 570 τόνοι υγροποιημένων αερίων και στο οποίο ήδη γίνεται με πλήρη μυστικότητα εν πλω η υδρόλυση στα νότια της Κρήτης στην θάλασσα της Μεσογείου» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε σχετικό ψήφισμά της.

Ειδικότερα αναφέρει: «Το σχέδιο προβλέπει την εν πλω υδρόλυση των δραστικών ουσιών στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, η οποία θα διαρκέσει 2 έως 3 μήνες ενώ στην συνέχεια τα επικίνδυνα απόβλητα από την παραπάνω διαδικασία θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στην Γερμανία και στην Φιλανδία σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Τα χημικά αυτά όπλα κατασκευάστηκαν στην Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και από πολυεθνικές που έβγαλαν τεράστια υπερκέρδη, όμως οι χώρες αυτές δεν αναλαμβάνουν το ρίσκο στην δημόσια υγεία αλλά ούτε επωμίζονται το οικονομικό κόστος το οποίο μεταβιβάζουν στους λαούς της Μεσογείου!!!

Επιστημονικοί φορείς, οικολογικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί φορείς και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν τους σοβαρούς κινδύνους για το ενδεχόμενο ατυχήματος καθώς επίσης υπογραμμίζουν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για την περιοχή εάν αυτή μολυνθεί από τα χημικά υποπροϊόντα (απόβλητα) οι οποίες θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές για την δημόσια υγεία και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο δηλώνει η ΠΕΝΕΝ.

Απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Μεσογείου. Δικαιώματα στην υγεία, στην ζωή, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην πλήρη ενημέρωση και προστασία των πολιτών».

Στο μεταξύ, συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο(23/7), μετά από πολιτική πρωτοβουλία του Νότη Μαριά εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, το κορυφαίο θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας εντός της Μεσογείου.



Όπως επισήμανε κατά τη τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς, η πρωτοβουλία του να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα των χημικών της Συρίας αποτελεί δικαίωση του αγώνα του Κρητικού λαού απέναντι στον επικίνδυνο αυτό εγχείρημα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος