Μετατάξεις με όρους και προϋποθέσεις αποφάσισε το Δ.Σ. για τους υπαλλήλους του Δήμου


Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, με ικανή πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων και αρκετά θέματα.

Σε κυνήγι δημοτικών υπαλλήλων έχει εξελιχθεί η “διαδημοτική κινητικότητα” που έχει οδηγήσει δεκάδες δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου 3Β να αποχωρούν προς kon.los-16.7άλλους Δήμους, αφήνοντας “γυμνό” το Δήμο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.


Με εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών,  διευκρινίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα επεκτείνεται μέχρι  29 Αυγούστου με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων.

Ηδη στο Δήμο 3Β το Υπουργείο βρίσκει 46 υπεράριθμούς. Ετσι ξεκίνησε ο εκφοβισμός της απόλυσης και 20 υπάλληλοι του Δήμου έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ άλλοι 80 ετοιμάζονται. 

Εχασε ο Δήμος το 6% του προσωπικού του, όπως ενημέρωσε ο Γρ. Κωνσταντέλλος και πρότεινε οι μετατάξεις να γίνουν με όρους και προϋποθέσεις για να μη μειωθεί περαιτέρω το προσωπικό του Δήμου. Ζήτησε δε να συζητηθεί το θέμα ως επείγον, σημειώνοντας ότι «για να γίνει μία μετάταξη πρέπει να δώσει τη σύμφωνη γνώμη ο αρμόδιος φορέας, ο δήμαρχος εν προκειμένω. Γι’ αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε” κατέληξε.

Ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς απουσίαζε και έκανε χρέη δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Δ. Μπελετσιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση με το δήμαρχο και να συσταθεί και μία επιτροπή να δει ποιοι υπάλληλοι αιτούνται να φύγουν και τι επιχειρήματα προβάλουν.

Επεσήμανε ακόμη ότι «30 χρόνια τώρα σάπιζε η χώρα και δεν καταλάβαινε κανείς. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η διαδημοτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Είχε παραγίνει το κακό. Παραλάβαμε 650 υπαλλήλους και έχουμε 350 και περίπου ο Δήμος λειτουργεί το ίδιο».

Ο Παν. Καπετανέας σημείωσε ότι το σχεδιασμό της επόμενης 5ετίας πρέπει να τον κάνει η επόμενη Δημοτική Αρχή. «Οσο για τις μετατάξεις θα πρέπει να τις βλέπουμε προτάσσοντας κοινωνικά κριτήρια. Είναι νομοσχέδιο που εγώ δεν το δέχομαι. Να αλλάξει η κυβέρνηση για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας», κατέληξε.

Η πρόταση Κωνσταντέλλου για τις μετατάξεις πέρασε κατά πλειοψηφίαν.




Αποσύρθηκαν πολλά θέματα


Πολλά θέματα της ημερήσιας διάταξης αναβλήθηκαν ή αποσύρθηκαν, μετά από εισήγηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος επικαλέστηκε νόμο που ορίζει ότι μέχρις ότου αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική Αρχή, τα θέματα που θα έρχονται προς συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια θα είναι μόνο έκτακτα και απρόβλεπτης ανάγκης.




Τροφεία Παιδικών Σταθμών



Στα τροφεία των Παιδικών σταθμών ανάλωσαν για άλλη μια φορά στο Δ.Σ. ώρες συζητώντας αν θα πρέπει να είναι δωρεάν, αν θα πρέπει να βάλουν αντίτιμο και πόσο, αν είναι επείγον και δεν μπορεί να αναβληθεί.

Σημειώνουμε ότι την περυσινή σχολική χρονιά (2013-2014) το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει να είναι δωρεάν τα τροφεία, κάτι που όπως είπαν, δεν υλοποιήθηκε.

Το κόστος όλης της χρονιάς για τα τροφεία των παιδικών σταθμών, όπως ελέχθη, ανέρχεται στις 80.000 ευρώ. Είναι ένα ποσό ασήμαντο μπροστά στα εκατομμύρια που δαπανώνται, πολλές φορές χωρίς επιμέλεια. Για να μη θυμίσουμε τα εκατομμύρια που χάρισαν σε επιχειρηματία πριν λίγους μήνες για παραβάσεις.

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε και δεν πάρθηκε απόφαση.

Ψηφίστηκε το 2ο θέμα που αφορούσε “Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης υπηρεσίας συντήρηση και επισκευή οχημάτων”. 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 236 guests και κανένα μέλος