Ευθύνη όλων η διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη

 

Με νέο εξοπλισμό σε κάδους αποκομιδής απορριμμάτων και καλαθάκια στους δρόμους της πόλης ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενισχύει τον τομέα της καθαριότητας της πόλης.

Ο νέος εξοπλισμός «δένει» με τη φυσιογνωμία του τόπου και του τοπίου.

Βέβαια, ο κόσμος έχει αρνητική εικόνα όσον αφορά την καθαριότητα στα 3Β, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γι’ αυτό υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις.

Ο Δήμος σημειώνει ότι: «Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης παρά την τρομακτική μείωση που έχει υποστεί το προσωπικό της κατά 70% λόγω απολύσεων, μετατάξεων και διαδημοτικής κινητικότητας, καταβάλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος έχει μειώσει δραματικά και τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού και αντί για 200 άτομα που συνέδραμαν στην καθαριότητα τις προηγούμενες χρονιές φέτος ο Δήμος διαθέτει μόνο 30 εποχιακούς υπαλλήλους. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε και τη δική σας κατανόηση και συνεργασία, προκειμένου να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά έξω από τους κάδους αλλά εντός αυτών σε σακούλες σφιχτά δεμένες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγιεινή και την καθαριότητα στην πόλη μας να μη συσσωρεύονται απορρίμματα στους κάδους.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών πρέπει να γίνει γνωστό ότι παρά την αξιέπαινη ανταπόκριση των κατοίκων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, το κράτος αδυνατεί να εφοδιάσει το Δήμο μας με επιπλέον κάδους ανακύκλωσης και εξειδικευμένα απορριμματοφόρα καθώς και να στελεχώσει την υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό.

Έτσι για μια ακόμα φορά ζητούμε τη συνεργασία σας προκειμένου να μη συσσωρεύονται ανακυκλώσιμα υλικά έξω από τους κάδους, τα οποία μπορούν να παραμείνουν εντός των κατοικιών χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα υγιεινής.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι πληρώνουν υψηλά κοινόχρηστα και θα έπρεπε οι κάδοι να είναι καθαροί και περιποιημένοι με τα σκουπίδια να μην ξεχειλίζουν.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί, αλλά η μεταφόρτωση έχει κλείσει και τα σκουπίδια ταξιδεύουν καθημερινά στη Φυλής, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα και καίγοντας πολλά καύσιμα. Πολλά απορριμματοφόρα έχουν βλάβες και δεν μπορούν να επισκευαστούν καθώς και οι αρπάγες που μαζεύουν κλαδιά και αντικείμενα, γιατί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει το κονδύλι της επισκευής.

Ομως και οι κάτοικοι από την πλευρά τους, δεν συμπεριφέρονται πολιτισμένα, αφού πετάνε τα σκουπίδια ότι ώρα θέλουν και όπως θέλουν (ανοιχτές σακούλες, ακουμπισμένα δίπλα από τους κάδους για να μην τους ακουμπίσουν, σε μορφή μπάλας ρίχνονας «καλαθιές» και άλλα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος