Περιφερειάρχες και Ε.Ν.Π.Ε. δήλωσαν πλήρη αντίθεση σε άλλη επιβάρυνση

 

Η μεταφορά των μαθητών, το διατροφικό επίδομα, η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών, καθώς και το ζήτημα της «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες, με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. (Ενωση Περιφερειών Ελλάδος) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Μελών του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Ο Γ. Σγουρός έθεσε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, τόσο εξαιτίας των περικοπών - άνω του 67% των ΚΑΠ κατά τα προηγούμενα χρόνια -, όσο και των νέων επιβαρύνσεων στη μεταφορά των μαθητών και του διατροφικού επιδόματος, που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ, ενώ επισήμανε, ότι αυτές οι αρμοδιότητες είναι μεταβιβαστικές, δηλαδή αποτελούν υποχρέωση του Κράτους, το οποίο και πρέπει να καλύπτει το σύνολο των δαπανών και όχι να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών. 

Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., όσο και οι Περιφερειάρχες που πήραν το λόγο, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην επιβάρυνση των προϋπολογισμών των Περιφερειών, από 1-1-2015 με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και ζήτησαν να υπογραφεί νέα ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα προβλέπει τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων που μετατάσσονται στις Περιφέρειες.

Τέλος, αναφέρεται ότι, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Περιφερειάρχης Δυτική Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων/νος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιος Γιακαλής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.

Πηγή: epoli.gr

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος