Με απαράμιλη αγωνιστικότητα και επιμονή ο Δήμος Κερατέας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο του Δήμου, συνεχίζει τον αγώνα, παρακολουθώντας και αντιδρώντας άμεσα σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην εγκατάσταση των εργολάβων...

ΧΥΤΑ - Συνεχίζεται ο αγώνας


Με απαράμιλη αγωνιστικότητα και επιμονή ο Δήμος Κερατέας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο του Δήμου, συνεχίζει τον αγώνα, παρακολουθώντας και αντιδρώντας άμεσα σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην εγκατάσταση των εργολάβων.


Με σχετικό έγγραφό του ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού προς τις αρμόδιες εφορίες αρχαιοτήτων, απέτρεψε προς το παρόν διενέργεια αυτοψίας στο χώρο, στα πλαίσια της απαιτούμενης έρευνας για τη δημιουργία ΟΕΔΑ-ΧΥΤΑ, αφού εκκρεμοδικούν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Αντίθετα, τους κάλεσε στο γραφείο του για να τους ενημερώσει με πνεύμα συνεργασίας πράγμα που αρνήθηκαν. Η αυτοψία δεν μπορούσε να γίνει και για τυπικούς λόγους αφού δεν έχει περαιωθεί και είναι παράνομη η έναρξη διαδικασίας απαλλοτριώσεων στο χώρο. Πρόσφατα δε (16-7-08), ανακοινώθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ότι σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και διετάχθη προκαταρκτική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Τα στοιχεία αυτά συν τις άλλοις ετέθησαν υπόψην της διεύθυνσης της Εφορίας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων η οποία, κατόπιν τούτου απέστειλε σχετικό έγγραφο (20-8-08) προς το Υπουργ. Πολιτισμού το οποίο κοινοποίησε και προς το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και την κατασκευάστρια εταιρεία κλπ. με το οποίο τους γνωστοποιεί αφ’ ενός ότι δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία, αφού δεν τους επετράπη η είσοδος στην υπ’ όψη περιοχή, διότι δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί και βεβαίως ότι εκκρεμούν προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια και η ανάκριση που διεξάγεται μετά την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση.


Η Συντονιστική Επιτροπή

καταγγέλει εφημερίδα


Με πρόσφατη ανακοίνωση της (20-8-08), η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλει συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα για συκοφαντικά δημοσιεύματα, “με σκοπό την αποδυνάμωση του αγώνα [...] γιατί μόνον έτσι είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα σχέδια των εργολάβων”.

«Τώρα που η κοινωνία μας δίνει την Τελική Μάχη της, τώρα που όλοι οι Συμπολίτες μας τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν τον ρόλο του “Εφιάλτη”» καταλήγει.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 247 επισκέπτες και κανένα μέλος