ΛΟΥΜΠΑΡΔΑ: Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ
Μια απάντηση στις δημαγωγικές αιτιάσεις της παράταξης της αντιπολίτευσης...

Δημοτική Παράταξη «Αναγέννηση»


 Ανακοίνωση

 

ΛΟΥΜΠΑΡΔΑ: Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Μια απάντηση στις δημαγωγικές αιτιάσεις της παράταξης της αντιπολίτευσης.


Χωρίς καμία έκπληξη υποδεχθήκαμε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και του νεοεκλεγέντος συναδέλφου δημοτικού συμβούλου για την εισήγησή μας να αποδεχθούμε καταρχήν μια πρόταση τροποποίησης του συμφωνητικού μίσθωσης με την εταιρεία, που με υπογραφή και του επικεφαλής της παράταξης τους και τότε αντιδημάρχου το 1996 είχε εντολή να λειτουργήσει κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου στην Λουμπάρδα ως χώρους αναψυκτηρίου, εστιατορίου κλπ. Ο νέος συνάδελφος προφανώς εν αγνοία του δεν πληροφορήθηκε τις ευθύνες μελών της παράταξής του για τη περιοχή αυτή ή του  απέκρυψαν όλη την αλήθεια ή τον άφησαν  ακριβώς γι΄αυτό το λόγο να γράψει άρθρο…Αλλά επειδή δεν πιστεύουμε στην αρχή «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» δεν θα προχωρήσουμε σε άστοχες κατηγορίες εναντίον του διότι αν το πράτταμε δεν θα βοηθούσαμε στην αναζήτηση της αλήθειας από τους δημότες μας και ίσως αδικούσαμε το φιλότιμο συνάδελφο.

Ως γνωστόν μερικοί πολιτικοί από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιούν την λογική της μισής αλήθειας και φυσικά τη δημαγωγία για να αποκρύψουν ευθύνες και να παραπλανήσουν τους πολίτες. Για να τους αντιμετωπίσουμε μπορούμε να πάμε στη ουσία του ζητήματος και στην αποκατάσταση της αλήθειας :


Πρέπει να επισημανθεί ότι όλα άρχισαν για την πολύπαθη Λουμπάρδα το 1985! Ο κρατικός Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ( επί Σκουλά και μετέπειτα Σκούρα)  και ο Δήμος Κρωπίας  υπέγραψαν μια αξιόλογη προγραμματική σύμβαση για έργα ανάπλασης στην περιοχή Λουμπάρδας,  σε περιβαλλοντικά σωστή κατεύθυνση για εκείνη την εποχή με χρηματοδοτήσεις και χρονοδιάγραμμα έργων έως το 1989.

Ο αιγιαλός και ο  ενιαίος περιβάλλον χώρος (έκτασης 249 στρεμμάτων)  ανήκει στον  Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και όχι στον Δήμο. Ο ΕΟΤ επέτρεψε στον Δήμο για 50 χρόνια να εφαρμόσει το εγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποίησης του 1985-89 το οποίο προέβλεπε ότι  επιτρέπονται σε 63 στρ. να γίνουν έργα  και άλλες ήπιες παρεμβάσεις. Ο πρόγραμμα αυτό ουδέποτε έγινε! Αντ΄αυτού απλά κατασκευάστηκε από τον Δήμο κτιριακή εγκατάσταση  260 τ.μ. το γνωστό αναψυκτήριο πρώην «Μέλισσα &  Μπικίνι»  με κήπο κλπ.

Το Δ. Σ. της εποχής εκείνης έκρινε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει τη δημοτική εγκατάσταση και την ανάθεσε σε ιδιώτη…Η σύμβαση αυτή,  που μας ταλανίζει,  υπογράφηκε  το 1996 και με την υπογραφή –έγκριση στην τοπογραφική μελέτη του τότε αντιδημάρχου. Η εταιρεία λειτούργησε το χώρο από το 1996 έως το 2002 παρότι η δημοτική αρχή του κ. Π. Παπαγιαννόπουλου είχε προχωρήσει σε έξωση το 2001 (έληγε η σύμβαση) και κατέβαλε τα συμφωνημένα ενοίκια για το χώρο. Έκτοτε η δική μας Δημοτική Αρχή (2003) κληρονόμησε μια κατάσταση δύσκολη και δικαστικά ατέρμονη ενώ και το ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς (έκταση του ΕΟΤ) δεν  επέτρεψε στο Δήμο μας δραστικές παρεμβάσεις στη Λουμπάρδα άρα στο κενό πέφτει κάθε απόπειρα να μας κατηγορήσουν για σκόπιμη εγκατάλειψη. 


Η εισήγηση της δημοτικής πλειοψηφίας  της Αναγέννησης στο Δ.Σ. της  22ας Ιουλίου 2008 απλά συμφώνησε για τον τρόπο επίλυσης της διαφοράς με τον επιχειρηματία,  μέσα δηλ. από την τροποποίηση της υφιστάμενης μίσθωσης και μεταφοράς των υποχρεώσεων & δικαιωμάτων σε άλλον επιχειρηματία, που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Προεδρικού πλέον Διατάγματος  του 2004, που ορίζει τους  όρους αξιοποίησης και των επιτρεπτών παρεμβάσεων ανάπλασης στα 63 στρ. καθώς και στις απαιτήσεις  του Δήμου Κρωπίας.

Εφόσον συμφωνήσουμε με την πρόταση και  με βάση τους όρους του Π.Δ. αλλά και τις δικές μας απαιτήσεις, κανένα εισιτήριο για είσοδο στην παραλία δεν θα υπάρχει.  Η παραλία θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες της Αττικής και της χώρας ενώ απαγορεύεται κάθε περίφραξη. Η προσπάθεια να μας φέρουν σε ρήξη με τους άλλους συναδέλφους σε γειτονικούς Δήμους,  που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον στις παραλίες από ασύδοτους ιδιώτες δεν έχει καμία τύχη.

Άρα καμία παράλογη και παράνομη κατασκευή σε θάλασσα ή ακτή δεν μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια.  Σε περίπτωση παραβίασης από πλευράς ιδιώτη των όρων αυτών, με ένα απλό εξώδικο θα τελειώνουμε το θέμα χωρίς δικαστικές περιπέτειες. Τόσο απλό!

Ουσιώδης όρος στην αποδοχή της πρότασης θα είναι η απαλλαγή του Δήμου από οποιοδήποτε χρηματική απαίτηση του ιδιώτη με τον οποίο υπήρχε η δικαστική διαμάχη.

Το ενοίκιο  αν συμφωνήσουμε και υπογραφεί η νέα σύμβαση θα είναι  300.000€ το χρόνο με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές και θα ισχύσει για 20 χρόνια. Ο νέος επιχειρηματίας σε 18 μήνες θα βάλει 3,8 εκ€ για την  ανάπλαση της περιοχής.

Και τέλος,  τα προτεινόμενα έργα και  οι όροι του νέου συμφωνητικού , θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι εμείς θα κρίνουμε αν συμφέρει το Δήμο και αν εξυπηρετεί το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον,  που αυτό είναι και το ουσιώδες.

Το ιδανικό ίσως  ήταν να διεκδικήσουμε την έκταση από τον ΕΟΤ,, να την κάνουμε δηλαδή δια παντός δημοτική,  μετά φυσικά να βρούμε πόρους…,  και να φτιάξουμε ένα μικτό σχήμα αυτοοργάνωσης, εθελοντικής προσφοράς και δημοτικής ευθύνης. Κάτι ανεδαφικό για το σήμερα του Δήμου μας… Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό η  πρόταση που ήρθε,  δίνει με όρους της εποχής μας μια λύση, που ικανοποιεί,  στο βαθμό κατά τον οποίο η Αυτοδιοίκηση αδυνατεί ακόμα στο σύνολό της να έχει τις οργανωτικές και οικονομικές δυνατότητες να κατασκευάζει και να συντηρεί τέτοιες εγκαταστάσεις- επενδύσεις για μεγάλο χρονικό ορίζοντα.


Γι΄αυτό αγωνιζόμαστε με όλα τα όργανα  της Αυτοδιοίκησης και με δυνάμεις που έχουν σύγχρονες περιβαλλοντικές και συλλογικές -κοινωνικές  αξίες για να μπορέσει κάποτε να το κάνει, χωρίς μεθόδους, που συνήθως παραχωρούν με επαχθείς όρους δημόσια και δημοτικά έργα σε ιδιώτες ή και το αντίστροφο. Μέχρι να το κάνουμε πράξη κάθε τέτοια σκέψη βοηθάει μόνο τους δημαγωγούς, που έχουν σκοπό να απαξιώσουν τελικά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης μέσα από την αποτυχία του να εφαρμόσει μη βιώσιμα σχήματα κατασκευής και συντήρησης έργων.


Αν λοιπόν ο ρόλος της αντιπολίτευσης στο Κορωπί εξαντλείται στην πολεμική, να μην γίνουν έργα  που καλυτερεύουν τις συνθήκες διαβίωσής μας,  στην εκλογική ρεβάνς, στην λογική της κουτοπόνηρης δημαγωγίας  τότε εξακολουθούμε να βλέπουμε με όρους της δεκαετίας του 1920 την προοπτική του τόπου μας. Κάτι τέτοιο αποβαίνει σε βάρος της ενότητας της πόλης μας, σε βάρος του όρκου που δώσαμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως είναι φυσικό δεν θα το επιτρέψουν οι ίδιοι οι δημότες μας.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος