Στην ανάκληση των παραχωρητηρίων, προς την Eταιρεία Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία αντλιοστασίων κα δεξαμενών για τις ανάγκες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης προχωρούν οι Δήμοι που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ στο πλαίσιο της απόφασης της Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, μετά το συντριπτικό «όχι» των Θεσσαλονικέων στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ στο άτυπο δημοψήφισμα.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου με ερώτημα την ιδιωτικοποίηση του νερού, ήταν επιτυχημένο και έβαλε το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης στον ευρωπαϊκό «χάρτη», αφού συμμετείχαν σε αυτό πάνω από το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε μια κίνηση ΜΑΤ λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης –Συκεών ήταν το πρώτο που προχώρησε στην ανάκληση των παραχωρητηρίων προς την εταιρεία. «Τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ τινάζονται “στον αέρα” κι εμείς κινούμαστε βήμα- βήμα, με κάθε μέσο και δύναμη που διαθέτουμε, προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα δημοτικά συμβούλια αυτήν την τακτική, που στοχεύει στο μπλοκάρισμα της πώλησης της ΕΥΑΘ.

«Ένα προς ένα το Δημοτικά Συμβούλια και των υπολοίπων δέκα δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ θα πάρουν ανάλογες αποφάσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα ανακαλούμε τα παραχωρητήρια δημοτικών εκτάσεων για δημιουργία αντλιοστασίων και δεξαμενών για τις ανάγκες των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης κι αύριο θα κάνουμε ό,τι άλλο χρειαστεί για αν προστατεύσουμε το δικαίωμα των πολιτών στο κοινωνικό αγαθό του νερού». Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ Κ. Μαριόγλου, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε ως «στρατηγικής σημασίας» την κίνηση του δήμου Νεάπολης –Συκεών. «Τέτοιες αποφάσεις ενισχύουν τον αγώνα και μπλοκάρουν κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Η κίνηση αυτή του δήμου Νεάπολης- Συκεών πρέπει άμεσα να γενικευθεί και να υλοποιηθεί από όλους τους δήμους που εξυπηρετούνται από την ΕΥΑΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το προεδρείο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας θα συναντηθεί στις 3 Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να του παραδώσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ, στο οποίο το 98%, πάνω από 218.000 συμμετεχόντων είπε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

πηγή: e-inon.gr


 

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, στις 30 Ιουνίου, καθώς και μια σειρά κινητοποιήσεων στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Σε ότι αφορά το νομικό «οπλοστάσιο» των φορέων που είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, 111 πολίτες υπογράφουν την αίτηση ανάκλησης της μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα κατατεθεί προσφυγή και στα αστικά δικαστήρια.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 guests και κανένα μέλος