Και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. κατά του νομοσχεδίουΜε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο της Βουλής, των Προέδρων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και κάθε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς ζητά την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου «Χωροταξική Πολεοδομική Μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη» που αφορά στις χρήσεις γης στη Βούλα.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο ιστορικό που διέπει τις χρήσεις γης στη Βούλα επισημαίνει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με βάση την οποία η Βούλα χαρακτηρίζεται περιοχή αποκλειστικής Κατοικίας και καταγγέλλει το υπό κρίση Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ ως αντισυνταγματικό σε ότι αφορά στις κατηγορίες των χρήσεων γης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «επιφέρουν γενικευμένη και ανεπίτρεπτη επιδείνωση και επιβάρυνση των υφισταμένων κατηγοριών χρήσεων της αποκλειστικής, αμιγούς και γενικής κατοικίας, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής του πολεοδομικού κεκτημένου».

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη από τον Μάρτιο φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την υπό συζήτηση από την Κυβέρνηση αλλαγή των χρήσεων γης στη Βούλα, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θα έχει ως στόχο την προστασία της ποιότητα ζωής των κατοίκων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

Όπως επισημαίνει για το θέμα, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, «ως Δήμος είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί θεωρούμε ότι μέσα από το περιεχόμενό του δίνεται η δυνατότητα να αλλοιωθεί ο οικιστικός χαρακτήρας του προαστίου μας και να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικές χρήσεις στην περιοχή.

Εξέλιξη που αν επιτρέψουμε να συντελεστεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και της εικόνας της περιοχής μας. Θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες πολιτικές, διοικητικές και νομικές ενέργειες, σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τους κατοίκους της πόλης, για να ανατρέψουμε την κατάσταση που επιχειρείται να δημιουργηθεί. Αρνούμαστε να μετατραπεί η πόλη μας σε ένα απέραντο εμπορικό κέντρο, σε βάρος του οικιστικού του χαρακτήρα».

 

Σημείωμα συνταξης: Το σχέδιο νόμου, ήδη πέρασε με τη μορφή του κατεπείγοντος στη θερινό τμήμα της Βουλής και ο λαός θα πρέπει να ετοιμάζεται για αγώνες...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος