Στο Υπουργείο Οικονομικών περνούν πλέον οι μισθώσεις των παραλιών όλης της Χώρας, που «φεύγουν» από τα χέρια των Δήμων, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Από την πλευρά τους οι Δήμοι θα μπορούν απλά να διαπραγματεύονται τις μισθώσεις, μέσω δημοπρασιών, αλλά θα εισπράττουν μόνο τα μισά έσοδα από τη μίσθωση παραλιών (50 - 50 με το Δημόσιο).

Σύμφωνα με εγκύκλιο προς τις Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, η οποία βασίζεται σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, «από 1ης Ιουνίου 2014 οι συμβάσεις της απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερομένους, με ποσοστό ανταλλάγματος 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου ΟΤΑ».

Δηλαδή καταργούν τους Δήμους από τις απευθείας αναθέσεις που κακώς γίνονται απευθείας, και μπαίνει η Κτηματική Υπηρεσία μπροστά για να μισθώνει με απευθείας ανάθεση στον κάθε δικό της άνθρωπο, και να μη μπορείς να βρεις άκρη από πουθενα!

Και ποιος θα διενεργεί τους ελέγχους; Η Κτηματική Υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να οργώνει τις ακτές και να συντάσει συμβόλαια ενοικίασης, όπου υπάρχει εκκρεμότητα.

«Οι Κτηματικές Υπηρεσίες καλούνται να διενεργούν αυτοψίες κατά τη θερινή περίοδο και σε περίπτωση, που διαπιστωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ή άλλοι ιδιώτες έχουν εγκατασταθεί στους χώρους αιγιαλού και παραλίας άνευ μισθώσεως (αδείας) να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Πού θα απευθυνθούν οι κάτοικοι της κάτω Βούλας που έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα μαγαζιά που άνοιξαν στην Α’ πλαζ χωρίς καμμία άδεια;
 
στοιχεία: epoli.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος