Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της φύσης η Λίμνη Βουλιαγμένης, έχει εξελιχθεί σε μία επιχείρηση, που αυξάνει συνεχώς τις εμπορευματικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα μόνο ως “μνημείο της φύσης” να μην αντιμετωπίζεται.

Γάμοι, βαπτίσεις, πάρτυ μέχρι και επιδείξεις μόδας έχουν μπει στον κατάλογο των προτάσεων της Λίμνης από τον επιχειρηματία που τη διαχειρίζεται.

Αντιγράφουμε από το δικό τους site:
«Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προσδιορίζει ένα ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχία των εκδηλώσεων που αναλαμβάνει η Λίμνη Βουλιαγμένης. Προσωπικές στιγμές χαράς, δεξιώσεις γάμου και βάπτισης, επαγγελματικές συναντήσεις, θεματικές βραδιές, παιδικά parties και επιδείξεις μόδας, σχεδιάζονται με κάθε λεπτομέρεια και υλοποιούνται με επαγγελματισμό και προσωπικό ενδιαφέρον...


VIP χώρος

Στον Vip χώρο της Λίμνης χωρητικότητας 800 ατόμων, είναι ένας παραμυθένιος χώρος στις όχθες της Λίμνης που συνδυάζει το μυστήριο με το ρομαντισμό και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση».

Είναι όμως όλες αυτές οι παροχές προς όφελος των κατοίκων, που θέλουν να πέσουν στα ιαματικά νερά της για να βελτιώσουν την υγεία τους;

Οπως έχουμε γράψει παλιότερα, η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική υφάλμιρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες. Τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C.

Τα νερά της λίμνης έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρος, χλώριο και ιώδιο. Τα νερά της λίμνης ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, παθήσεις νευρικού συστήματος, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις.

Μία τέτοια πηγή θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν, αφού δωρεάν μας ήρθε από τον ουρανό ή με ένα ελάχιστο αντίτιμο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες συντήρησης, καθαρισμού και του ναυαγοσώστη.

Αντ’ αυτού η λίμνη εξελίσσεται σε μία πηγή εσόδων και αφαίμαξης των πολιτών, αφού το εισιτήριό της, ιδιαίτερα με την τελευταία αύξηση των 9 ευρώ έγινε απολύτως απαγορευτικό.

Η κάρτα εισόδου κολύμβησης για τους κατοίκους των 3Β ανέβηκε στα 7 ευρώ, δηλαδή 30% αύξηση!

Μόνο ως κοροϊδία ακούγεται η “κάρτα δημότη” για τη Λίμνη πλέον και ο κόσμος έχει σπάσει τα τηλέφωνα στην εφημερίδα· άλλοι καταγγέλοντας και άλλοι κατηγορώντας μας γιατί δεν γράφουμε.

Η εφημερίδα εκείνο που μπορεί να κάνει και το κάνει είναι να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα εναπόκειται στις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.

Η εκκλησία που λέει ότι της ανήκει(!) και μισθώνει σε επιχειρηματίες θα έπρεπε να σεβαστεί το μνημείο της φύσης και να έχει βάλει κανόνες.

Το ίδιο και η πολιτεία, το ίδιο και ο Δήμος στον οποίον υπάγεται, τα 3Β.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος